Hlavní obsah

Manchester po výhře nad Wiganem dělí od titulu jediný bod

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United zachránili ve 33. kole anglické ligy výhru 2:1 na hřišti Wiganu čtyři minuty před koncem základní hrací doby a již v sobotu mohou po případném vítězství nad Arsenalem slavit mistrovský titul. Druhý gól Rudých ďáblů vsítil ve středu Michael Carrick. Manchester vede Premier League s 86 body před druhým Liverpoolem.

Článek

Manchester se v zápase hodně trápil a proti důrazné obraně domácích se dlouho nemohl prosadit. Nedařilo se především Cristianu Ronaldovi, který neměl svůj den.

Naopak Wigan podnikal nebezpečné brejky a po jednom z nich se ujal v 28. minutě vedení. Kolumbijský útočník Rodallega si naběhl za obranu, vyhrál vzdušný souboj s Vidičem, který se vzápětí nedokázal zorientovat, Rodallega byl u míče první a zaznamenal svůj druhý gól v anglické lize.

Manchester po změně stran zabral, ovšem oživení přišlo až s příchodem argentinského střelce Tevéze. Ten byl na hřišti pouhé tři minuty, když zády k brance patičkou tečoval centr a nasměroval míč přesně k tyči.

Jenže remízový stav Manchesteru nestačil, a tak se nadále tlačil do útoku. Ovoce mu to přineslo až čtyři minuty před koncem, kdy se z 22 metrů opřel do míče Carrick a zajistil hostům výhru.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Wigan - Manchester United 1:2 (28. Rodallega - 61. Tevéz, 86. Carrick)

Reklama

Související témata: