Hlavní obsah

Rosický začal naplno trénovat s prvním týmem Arsenalu

LONDÝN

Po bezmála šestnácti měsících se ve čtvrtek vrátil k plnému tréninku s prvním týmem Arsenalu český fotbalista Tomáš Rosický. O návratu osmadvacetiletého středopolaře informoval při setkání s novináři kouč londýnského celku Arséne Wenger.

Článek

„Předně musím říct, že jsme dnes na tréninku konečně přivítali Tomáše Rosického,“ uvedl Wenger na tiskové konferenci před víkendovým duelem s Manchesterem United. „Samozřejmě ale ještě není připraven nastoupit,“ dodal francouzský kouč.

Rosický naposled nastoupil do zápasu 26. ledna 2008, kdy v duelu Anglického poháru proti Newcastlu odehrál jen devět minut a poté musel být kvůli bolesti v noze vystřídán. Lékařské vyšetření odhalilo zranění podkolenní šlachy, s nímž český špílmachr i přes prvotní optimistické prognózy skončil na operačním sále. Přišel tak nejen o zbytek sezóny, ale i o mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku.

Během léta se Rosický vrátil k tréninku, kvůli neustávajícím potížím musel ale v listopadu na další operaci. V březnu pak měl přijít Arsenalem i českou reprezentací napjatě očekáváný comeback, bývalého kapitána národního týmu ale pro změnu na trávník nepustila bolavá třísla. Na konci dubna pak Wenger oznámil, že konec sezóny v Premier League již Rosický nestihne.

Reklama

Související témata: