Hlavní obsah

Vím, že v Manchesteru pokračovat nebudu, vyhlašuje Tévez

MANCHESTER/PRAHA

Náznak smutku a roztrpčení některého z aktérů by při sobotních oslavách fotbalistů Manchestru United asi nikdo nečekal. Carlos Tévez si ovšem slastné pocity z obhajoby anglického titulu neužíval tolik jako jeho spoluhráči. Duel s Arsenalem byl totiž dost možná jeho posledním v dresu Rudých ďáblů před domácími fanoušky na Old Trafford.

Článek

Když argentinský ofenzivní záložník či útočník opouštěl v posledních minutách zápasu s Arsenalem hrací plochu, fanoušci spustili mohutný aplaus. Tévez je jejich oblíbencem, jeho odchod by nesli s velkou nelibostí. Jakmile Tévez usedl na lavičku, v jeho očích se začaly lesknout slzy. „Bylo to hodně emotivní. Mám rád Manchester, stejně jako jeho fandy,“ vysvětloval.

I přesto ale nic nenasvědčuje tomu, že by spojení Manchester a Tévez fungovalo i v příští sezóně. Pětadvacetiletému fotbalistovi se nelíbí, jak se k němu vedení chová. Bez patřičného respektu. „Už teď vím, že v Manchesteru pokračovat nebudu. Cítím, že vedení klubu necítí k mé osobě příliš respektu,“ svěřil se Tévez, kterému se zároveň nezamlouvá, že častokrát do utkání zasahuje jako střídající hráč.

Tévez: Ke spoustě věcí tu nemám důvěru

„Určitým věcem ohledně toho, jak je klub veden, nerozumím. Ke spoustě věcí, které se tu dějí, nemám důvěru,“ pustil se Tévez do managementu a pokračoval. „Jsem tu již dva roky, ale s vedením klubu jsem ještě nemluvil. Ani jednou! Proto bude nejlepší, když odejdu a nebudu tak mít spory s Alexem Fergusonem a zbytkem vedení,“ překvapil svou upřímností.

Část fanoušků spekuluje o tom, že podstata problému je ale v Tévezově platu. Argentinský technik by si prý představoval tučnější smlouvu. To ale samotný hráč striktně odmítá. „Není to o tom, jestli mi dají o pět miliónů liber více nebo méně. Prostě se mi jen nelíbí, jak špatně je tu se mnou zacházeno.“

V nejbližších dnech ale myšlenky o přestupu hází za hlavu, láká jej opětovný triumf v Lize mistrů, kde v římském finále Manchester vyzve Barcelonu. „Svému agentovi jsem řekl, aby přede mnou v následujících deseti dnech o žádných nabídkách nemluvil. Na rozhodnutí budu pak mít beztak měsíc,“ prohlásil. Již dříve prosákly spekulace, že by Argentince ve svých řadách rád přivítal Liverpool.

Reklama

Související témata: