Hlavní obsah

West Ham - Burnley 0:1Česká bitva pro Vydru, Součkův West Ham padl s Burnley

Aktualizováno

Český souboj v 34. kole anglické ligy vyzněl pro Burnley Matěje Vydry, které porazilo domácí West Ham s Tomášem Součkem 1:0. Oba čeští fotbalisté nastoupili v základní sestavě, Vydra odehrál 58 minut, než ho vystřídal Chris Wood. Manchester City deklasoval Newcastle 5:0, gólem a dvěma asistencemi se na jasném triumfu podílel David Silva. Ve večerním utkání Brighton prohrál doma s Liverpoolem 1:3.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Tomáš Souček v zápase proti Burnley

Článek
Fotogalerie

Souček mohl po půlhodině hry otevřít skóre, jeho akrobatický volej ale výborným zákrokem zneškodnil brankář Nick Pope. A tak šli do vedení hosté, v 38. minutě se prosadil ze vzduchu Jay Rodriguez. "Kladiváři" neudrželi čisté konto ani ve čtrnáctém utkání v řadě.

Vzápětí mohl srovnat Michail Antonio, trefil ale jen tyč. Svěřenci trenéra Davida Moyese nenavázali na předchozí vydařené zápasy a Burnley podlehli i podruhé v sezoně.

Foto: Adam Davy, ČTK/AP

Fotbalista Burnley Jay Rodriguez s míčem, zastavit se ho snaží Issa Diop a Tomáš Souček z West Hamu během utkání Premier League.

West Ham má na sestupové pásmo nadále náskok čtyř bodů, Bournemouth i Aston Villa ale mají zápas k dobru. Burnley je deváté, dva body za sedmým Sheffieldem, který v souboji dvou pohárových aspirantů udolal díky gólu Johna Egana ze třetí minuty nastavení 1:0 Wolverhampton.

Manchester City navázal proti Newcastlu na nedávné vítězství v Anglickém poháru nad stejným soupeřem. O góly se postarali čtyři různí střelci, vlastní branku si dal Federico Fernández. Trefil se také Rijád Mahriz a stal se pátým hráčem "Citizens" v sezoně, který nastřílel deset ligových branek. To se naposledy podařilo fotbalistům Evertonu v ročníku 1984/85.

City mají náskok devíti bodů na třetí Chelsea a jistotu druhé příčky mohou mít už po sobotním programu 35. kola. Newcastle prohrál po šesti ligových zápasech a propadl se na 13. místo.

Mistři z Liverpoolu si přisali další tři body za výhru na půdě Brightonu. Reds vyšel báječně úvod utkání, už po osmi minutách vedli 2:0 po gólech Salaha a Hendersona. Brighton sice trefou do šatny snížil, když ale po přestávce zaznamenal svou druhou trefu v utkání Salah, dokráčel si Liverpool bez potíží pro tři body.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Manchester City - Newcastle 5:0
Branky: 10. Jesus, 21. Mahriz, 58. vlastní Fernández, 65. D. Silva, 90.+1 Sterling
Sheffield United - Wolverhampton 1:0
Branka: 90.+3 Egan
West Ham United - Burnley 0:1
Branka: 38. Rodriguez
Brighton - Liverpool 1:3
Branky: 45. Trossard - 6. a 76. Salah, 8. Henderson.

Reklama

Související témata: