Hlavní obsah

O budoucnosti fotbalisty Kaká se rozhodne až v pondělí

MADRID

Až v pondělí bude rozhodnuto o dalším působení brazilského fotbalisty Kaká. Oznámil to majitel AC Milán a italský premiér Silvio Berlusconi. Ačkoli některé španělské deníky považují příchod Kaká do Realu Madrid za hotovou věc, jiné zdroje tvrdí, že přestup byl na poslední chvíli zmražen.

Článek

Do hry o nejlepšího fotbalistu světa za rok 2007 se údajně vložila i Chelsea, která hodlá přebít madridskou nabídku 1,74 miliardy korun, jež by z Kaká udělala druhého nejdražšího hráče historie. Vedení londýnského klubu však uvedlo, že žádnou nabídku AC Milán nepředložilo.

"Je příliš brzy na to přemýšlet o tom, co se stane. Pokud přijde nabídka, kterou nebudeme moci dorovnat, nechám to na něm. Máme spolu skvělý vztah, udělal jsem všechno, abych ho přesvědčil, ale nakonec necháváme vždy rozhodnutí na našich hráčích," oznámil Berlusconi, jenž situaci přirovnal k přestupu Andreje Ševčenka do Chelsea před třemi lety. "K tomu můžu říct, že jsme byli se "Ševou" spjati," dodal.

Rozhlasová stanice Cadena Ser v úterý večer informovala, že Kaká se dohodl v madridském velkoklubu na pětileté smlouvě s ročním platem devět miliónů eur. Milán by měl za sedmadvacetiletého Brazilce dostat 65 miliónů eur. Tím by se tento transfer zařadil v historické tabulce na druhé místo hned za přestup Zinédina Zidana z Juventusu do Realu v roce 2001, jenž přišel madridský klub na 78 miliónů eur.

Přestup Kaká do Realu může ohrozit Chelsea

Na příchodu brazilské hvězdy se podle španělských médií dohodl v Madridu staronový prezident Realu Florentino Pérez spolu s ředitelem AC Adrianem Gallianim a otcem Kaká Bosco Leitem, který svého syna zastupuje jako agent. Oficiálně by měl být transfer oznámen příští týden, kdy se Kaká vrátí do Evropy z plnění reprezentačních povinností.

Přestup však může ohrozit snaha Chelsea, jejímž novým trenérem se tento týden stal dosavadní kouč Milána Carlo Ancelotti. Mezi ním a Kaká se během společných šesti let vyvinul blízký vztah a jeden druhého si hodně váží. Londýnský klub za hráče podle italských médií nabídl 80 miliónů eur.

Proti Brazilcovu odchodu dnes protestovali milánští fanoušci. Asi třicet se jich sešlo před sídlem klubového vedení, kde přibližně půl hodiny provolávali hesla namířená proti Gallianimu. Podobně se zachovali i v lednu, kdy AC dostal nabídku na přestup Kaká za rekordních 100 miliónů liber do Manchesteru City.

Reklama

Související témata: