Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec posílal fotbalistovi rasistické vzkazy, zadržela jej policie

Londýn

Policie zatkla dvanáctiletého chlapce, který před dnešním zápasem anglické fotbalové ligy mezi Aston Villou a Crystal Palace posílal rasistické vzkazy hostujícímu útočníkovi tmavé pleti Wilfriedu Zahovi. Zaha vzkazy od fanouška Aston Villy zveřejnil na twitteru.

Foto: Catherine Ivill, Reuters

Wilfried Zaha (vpravo) z Crystal Palace s Douglas Luiz z Aston Villy po zápase.

Článek
Fotogalerie

"Raději nedávej v utkání gól ty černý č....u, nebo přijdu k tobě do domu jako duch," napsal chlapec fotbalistovi a nechutný vzkaz umocnil obrázkem Ku Klux Klanu, rasistické organizace. PFA označila počínání mladíka za nechutné a odporné, upozornila na to, že hráči jsou na sociálních sítích často terčem podobných útoků.

"Byli jsme upozorněni na řadu rasistických vzkazů, které dnes někdo poslal známému fotbalistovi. Když jsme je prověřili, zatkli jsme dvanáctiletého chlapce ze Solihullu. Teď je ve vazbě. Rasismus nebudeme tolerovat," uvedla policie.

Před začátkem zápasu ve Villa Parku, který skončil vítězstvím domácího celku 2:0, se Zaha společně s dalšími hráči pokleknutím připojil k současnému hnutí proti rasismu a společenské nerovnosti Black Lives Matter (Na černošských životech záleží).

Reklama

Související témata: