Hlavní obsah

Jen skončit před Arsenalem mi nestačí, tvrdí Mourinho

Cíle fotbalistů Tottenhamu by podle jejich trenéra Josého Mourinha měly být vyšší než jen skončit před severolondýnským rivalem Arsenalem. Úspěšný portugalský kouč by se rád s Hotspur probojoval do Evropské ligy a potřetí ji vyhrál.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Manažer Tottenhamu José Mourinho.

Článek

Tottenham v nedělním ligovém derby zdolal Arsenal 2:1 a tři kola před koncem se posunul na osmé místo dva body před svého velkého soupeře. Spurs tak mají dobrou šanci počtvrté za sebou skončit v konečné tabulce nad "Kanonýry", Mourinhovi to ale nestačí.

"Nemůžu se na to dívat jen jako fanoušek a být šťastný za to, že budeme nad Arsenalem. Musím mít větší ambice," uvedl dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Jedním z cílů pro zbytek sezony by pro Tottenham měl být posun minimálně na sedmou pozici, jež by mu zajistila účast v Evropské lize. Tu už Mourinho vyhrál během svých angažmá v Portu a Manchesteru United.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Slavný fotbalový kouč José Mourinho.

"Není to soutěž, kterou bych miloval nebo ji nějak zvlášť rád hrál, ale když nemůžete být v Lize mistrů, tak tu máte Evropskou ligu. Zatím jsem ji hrál během kariéry jen dvakrát a pokaždé jsem v ní zvítězil. Nebylo by špatné dokázat to i potřetí," řekl sedmapadesátiletý Mourinho.

Reklama

Související témata: