Hlavní obsah

Tottenham - Leicester 3:0Leicester si zkomplikoval boj o Ligu mistrů

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru podlehli Tottenhamu 0:3 a po dohrání kompletního programu 37. kola mohou přijít o čtvrté místo zajišťující účast v Lize mistrů. Bournemouth podlehl doma Southamptonu 0:2 a po 22. porážce v sezoně se na předposlední pozici přiblížil sestupu.

Foto: Michael Regan, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu oslavují jeden ze dvou gólů Harryho Kanea proti Leicesteru.

Článek

Tottenham o třetí výhře v řadě rozhodl už v úvodním dějství. Nejprve si srazil James Justin do vlastní sítě střelu Son Hung-mina a v 37. a 40. minutě přidal dvě trefy z protiútoků Harry Kane. "Lišky" jsou pro anglického kanonýra oblíbeným soupeřem, v kariéře jim nasázel ve 14 utkáních 16 branek.

Leicester přijde o čtvrtou příčku v případě bodového zisku Manchesteru United v úterním souboji s West Hamem. "Kohouti" se posunuli na šesté, pohárové místo o dva body před Wolverhampton, který má pondělní zápas s Crystal Palace k dobru.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Harry kane střílí třetí gól Tottenhamu proti Leicesteru.

Bournemouth inkasoval v 41. minutě od útočníka Dannyho Ingse. Druhý nejlepší střelec celé soutěže se uvolnil na hranici vápna a technickou střelou zaznamenal 21. ligovou branku v sezoně. Po hodině hry zneškodnil brankář Aaron Ramsdale Ingsovu penaltu.

Foto: Will Oliver, Reuters

James Ward-Prowse ze Southamptonu gratuluje spoluhráči Dannymu Ingsovi k jeho gólu na hřišti Bournemouthu.

Ve druhém poločase měly oba celky spoustu šancí a ve čtvrté minutě nastavení dokonce dostal domácí Sam Surridge míč do sítě, videorozhodčí ale odhalil těsný ofsajd. Vzápětí na druhé straně přidal pojistku Che Adams.

Bournemouth stále ztrácí z 19. místa tři body na Watford. Pokud ten v následujících dvou zápasech uhraje alespoň bod, Bournemouth po pěti sezonách mezi elitou sestoupí do druhé ligy.

Foto: Will Oliver, Reuters

Zklamaní fotbalisté Bournemouthu po domácí porážce se Southamptonem.

Watford dvě kola před koncem odvolal trenéra

U sestupem ohrožených fotbalistů Watfordu skončil dvě kola před koncem trenér Nigel Pearson. Vedení sedmnáctého celku tabulky kouče podle britského tisku odvolalo. Kdo povede tým ve zbytku sezony, zatím není známo.

Pearson se ujal Watfordu loni v prosinci a stal se třetím trenérem mužstva v ročníku po odvoláních Španělů Javiho Gracii a Quiqueho Sáncheze Florese. V pokračování soutěže po koronavirové pauze Watford ze sedmi zápasů vyhrál jen dva a po páteční porážce 1:3 s West Hamem, ke které přispěl gólem český záložník Tomáš Souček, se situace týmu zkomplikovala.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Nigel Pearson už nepovede fotbalisty Watfordu.

Watford má na prvním nesestupovém místě náskok tří bodů před osmnáctou Aston Villou a devatenáctým Bournemouthem. V závěrečných dvou zápasech sezony ho čekají silní soupeři Manchester City a Arsenal.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Bournemouth - Southampton 0:2 (41. Ings, 90.+8 Adams)
Tottenham - Leicester 3:0 (37. a 40. Kane, 6. vlastní Justin)

Reklama

Související témata: