Hlavní obsah

Liverpool získá z Ostravy patnáctiletého obránce Sokolíka

OSTRAVA

Patnáctiletý fotbalový obránce Jakub Sokolík přestoupí z Baníku Ostrava do anglického Liverpoolu. Podle manažera Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest International bude transakce definitivně realizována v pátek podpisem smlouvy, jejíž detaily ostravský mladík v doprovodu svého otce a zástupců z hráčské agentury od středy dolaďuje už přímo v Liverpoolu.

Článek

Talentovaný a vytáhlý zadák měřící 184 centimetrů se angažmá z říše snů dočká přesně v den svých šestnáctých narozenin, které v pátek oslaví. "Kluby jsou domluvené, my ještě ladíme smlouvu a v pátek by mělo dojít na podpisy," informoval ČTK Zíka.

Člen českého reprezentačního výběru do 16 let by tak měl odejít ve stopách bývalého útočníka Baníku Milana Baroše, jenž se slavnému klubu z Anfield Road upsal v roce 2001. A dodnes je nejlepším obchodem ostravského klubu. Za Baroše tehdy od Liverpoolu inkasoval v přepočtu zhruba 180 miliónů korun.

Benítez se sám angažoval

Podle Zíky se ve věci osobně angažoval i španělský trenér a manažer klubu Rafael Benítez. "Sám si ho vybral," upozornil Zíka. "Jakuba v příštích dvou dnech čekají ještě zdravotní testy, bude se řešit jeho bydlení a škola," doplnil hráčův zástupce.

Generální manažer Baníku Verner Lička už dopoledne připustil, že na úrovni klubů došlo ke shodě. I když z odchodu mladičkého fotbalisty nebyl nadšený, chápe, že nabídka Liverpoolu se nedá odmítnout.

"Není náhoda, že si ho vybrali. Má obrovské předpoklady se prosadit. Ví, co chce, a má to v hlavě srovnané. Je to i vyznamenání pro nás. Pokud to vyjde, bude to jeden z nejatraktivnějších přestupů v historii Baníku," uvedl Lička.

Reklama

Související témata: