Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea se cítí poškozena, Čech však bere vinu i na sebe

LONDÝN

Již druhou prohru v řadě si připsal dosavadní suverén Premier League Chelsea. Po vyřazení z Carling Cupu museli svěřenci Carla Ancelottiho spolknout další hořkou pilulku, když venku nestačili na fotbalisty Manchesteru City. Blues i s Petrem Čechem v brance prohráli 1:2 a v rozhodující brance „měl prsty“ i český gólman. „Udělal jsem špatný krok ve špatnou chvíli,“ řekl Čech.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

V minulém kole sice Chelsea přehrála Arsenal, tento týden však Blues nevyšel. Nejdříve byli vyřazeni z Carling Cupu, když ve čtvrtfinále nestačili na Blackburn, kterému podlehli po pokutových kopech. V sobotním zápase 15. kola Premier League pak podlehli Manchesteru City 1:2. Zatímco do pohárového zápasu nastoupil místo českého reprezentačního gólmana náhradník Hilário, u sobotní prohry už byl i Petr Čech.

Zápas se přitom pro hosty vyvíjel dobře. Už v 8. minutě si totiž vyražený míč od Givena nešťastně srazil do vlastní brány Adebayor. Sám tožský útočník však svou chybu napravil ještě do konce prvního poločasu, když se k němu v 37. minutě odrazil balón a bývalý hráč Arsenalu neměl problém zblízka propálit českého brankáře, jehož série bez inkasované branky skončila na čísle 525 minut.

Ještě předtím, než se míč k tožskému kanonýrovi dostal, však balón tečoval v pokutovém území Richards rukou, což Petra Čecha rozlítilo. „Cítíme se poškozeni. Byla to jasná ruka. Určitě to na nás v utkání zanechalo dopad,“ řekl na svých oficiálních stránkách.

Tévez Čecha překvapil z přímého kopu

Rozhodující branku utkání vstřelil v 56. minutě Carlos Tévez, který překvapil českého brankáře střelou ze standardní situace. „Špatně jsem si našlápnul, na opačnou stranu, než Tévez vystřelil. Pak už bylo pozdě na to přemístit se na druhou stranu tak, abych míč stihnul vyrazit,“ vysvětloval Čech. „Udělal jsem špatný krok ve špatnou chvíli,“ pokračoval.

Chelsea si však mohla z utkání odnést minimálně bod za remízu. Nejvýraznější šancí na vyrovnání pohrdl osm minut před koncem utkání Frank Lampard, který zahrával pokutový kop po faulu na Didiera Drogbu. „To se prostě stává, že nedáte penaltu a může se to stát i takovému skvělému exekutorovi penalt, jaký je Frank Lampard,“ hájil Čech svého spoluhráče. „Měli jsme tam v závěru utkání ještě další dvě šance, je škoda, že jsme je neproměnili,“ dodal sedmadvacetiletý gólman.

Zatímco Chelsea klopýtla, druhý Manchester United naopak deklasoval West Ham 4:0 a stáhl náskok vedoucí Chelsea na dva body. „Nejdůležitější teď je, jaká bude naše reakce v dalších zápasech. Vždycky, když člověk udělá jeden krok zpátky, je pak potřeba, aby hned udělal dva dopředu,“ řekl Čech.

Chelsea bude moci svá zaváhání napravit již ve středu, kdy hostí v Lize mistrů APOEL Nikósie. Blues však mají postup ze základní skupiny již zajištěn. V Premier League se Chelsea střetne v sobotu na vlastním stadiónu s Evertonem.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Nejenže Blues prohráli na hřišti Manchesteru City 1:2, Big Pete ztratil po 525 minutách ligovou neprůstřelnost, přestože hráč soupeře před prvním gólem zahrál rukou.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Kurányimu dlouho výtečně odolával, ale nakonec se kanonýr Schalke doma prosadil a jeho tým vyhrál 2:0.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - V sestavě Staré dámy jen statuje, při hektické výhře nad vedoucím Interem (2:1) přišel na hřiště až na poslední minutu.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Po třech měsících nucené pauzy se dočkal! Střídal v 74. minutě a v závěru pomohl lídrovi tabulky udržet remízu 0:0 v Hannoveru.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - V Evropské lize zářil proti Kluži a o víkendu také vydatně přispěl k důležité výhře 2:0 na půdě vedoucího Odense.
David Rozehnal (Hamburk) - Hrubka v minulém kole ho stála místo v sestavě, ani bez něj však HSV nevyhrál a doma remizoval 0:0 s Hoffenheimem.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Spolehlivý výkon. Kdyby obhájce titulu neztratil body domácí remízou 0:0 s průměrným Diyarbakirsporem, už mohl vést tabulku...
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Znovu nebyl v základní sestavě, do vítězné bitvy v Krivém Rohu (2:0) zasáhl až 30 minut před koncem.
David Jarolím (Hamburk) - Snaží se jako správný kapitán, ale jeho tým dál rozdává body a ani s Hoffenheimem si doma neporadil.
Marek Matějovský (Reading) - Chytrými přihrávkami na sebe upozornil v utkání, v němž jeho mužstvo vyhrálo na půdě Sheffieldu Wednesday 2:0 a opustilo sestupové příčky.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Poprvé v lize skóroval za svůj nový tým - a hned to stálo za to! Povedenou hlavičkou rozhodl prestižní duel se St. Germain (1:0) a figuroval i v dalších šancích.
Daniel Pudil (Genk) - Jeho tým mění trenéra, ale trápí se dál. Po faulu na českého legionáře šel soupeř do deseti, přesto Westerlo venku ukopalo remízu 0:0.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Prokletí Malého Mozarta nekončí... Kanonýři sice zdolali Stoke 2:0, Rosický však kvůli zraněným tříslům zůstal o přestávce v šatně a mimo hru může zůstat až měsíc.
Libor Sionko (FC Kodaň) - Do vítězného duelu v Odense zasáhl alespoň na posledních 13 minut.
Útočníci:
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Soupeři si na něj teď dávají pozor, v prohraném duelu na hřišti Heraclesu Almelo (1:3) se netrefil a dostal žlutou kartu.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Střeleckou bídu bezbrankové partie v St. Etienne nezpestřil ani on, byť ke gólu neměl daleko.
Jiří Štajner (Hannover) - Proti Leverkusenu byl velmi čiperný, ale bezbrankové skóre ani jeho nápady a šance nezměnily.

Reklama

Související témata: