Hlavní obsah

Chelsea za dvě minuty otočila zápas s Fulhamem, uspěl i Manchester City

LONDÝN

Trápení se šťastným koncem si prožila londýnská Chelsea v duelu 20. kola Premier League. Sedmdesát minut totiž Čechův tým prohrával na Stamford Bridge s Fulhamem. Trenérovi Ancelottimu však dokonale vyšla střídání, jeho celek v rozmezí 120 sekund skóre otočil, dva góly vstřelil a vedení v tabulce si udržel. Zvítězil i Manchester City, který i díky dvěma brankám Carlose Tevéze porazil Wolverhampton 3:0.

Článek

Překvapení se na Stamford Bridge začalo rodit už po čtyřech minutách. Ojedinělý výpad hostů totiž způsobil neskonalé zmatky v šestnáctce Chelsea a maďarský legionář ve službách Fulhamu Gera překvapil Čecha. Od té chvíle Fulham soustředěně bránil a domácí Chelsea si s jeho urputnou defenzívou nevěděla rady.

Drogba se před odjezdem na Africký pohár sice ještě v domácí sestavě objevil, ale zranění Anelka, Essien a distancovaný Malouda však až příliš chyběli. I proto hosté sedmdesát minut odolávali a proti trápící se Chelsea najednou začali pomýšlet na body. Mimochodem - na Stamford Bridge nevyhráli už dlouhých třicet let.

Trenérovi Ancelottimu však dokonale vyšla střídání.... Po přestávce nejdříve poslal na hřiště Ivanoviče a poté Sturridge a oba zařídili obrat. Srb Ivanovič nacentroval Drogbovi na vyrovnávací branku, Sturridge byl o gólu, který si do vlastní brány dal Smalling.

Chelsea tak dál vede Premier League s pětibodovým náskokem před Manchesterem United, jenž má ovšem středeční zápas s Wiganem k dobru.

Tevéz dvěma brankami zařídil výhru Manchesteru City

Tři body vybojovali také fotbalisté Manchesteru City, kteří pod novým trenérem Robertem Mancinim zvítězili i ve druhém utkání. Po výhře nad Stoke se představili Citizens na hřišti Wolverhamptonu. První gólová akce se zrodila ve 33. minutě, v níž po levé straně utekl Bellamy, přihrál před bránu, kde se k míči dostal nabíhající Carlos Tevéz a i díky teči jednoho z obránců překonal brankáře Wolves Hahnemanna poprvé.

Houževnatě hrající domácí fotbalisté se do svého soupeře zakousli i ve druhé půli, obranu City však překonat nedokázali. Naopak podruhé udeřili hosté. Javier Garrido se v 69. minutě opřel do míče ze standardní situace, obstřelil zeď a dokonale tak překvapil domácího gólmana, který nestačil ani zareagovat. O poslední branku zápasu se postaral aktivně hrající Tevéz, který čtyři minuty před koncem druhé půle vystřelil z hranice pokutového území a svou devátou brankou v soutěži stanovil konečné skóre zápasu.

Kladiváři na Tottenhamu vystřízlivěli

Se zájmem očekávané vystoupení West Hamu na trávníku Tottenhamu druhému z českých legionářů na scéně Premier League Kováčovi přání nenaplnilo. Kladiváři nenavázali na předchozí remízu s Chelsea a víkendovou výhru nad Portsmouthem.

Utkání na Tottenhamu naopak přineslo West Hamu kruté vystřízlivění. Už v 11. minutě dostal domácí do vedení Chorvat Modrič, který se na trávníku objevil poprvé v základní sestavě po srpnovém zranění, v samém závěru pak pečetil vítězství Tottenhamu bývalý hráč „kladivářů“ Defoe. Ten dal v letošní sezóně již čtrnáctý gól a je společně s Drogbou nejlepším kanonýrem Premier League.

Kováč odehrál celý zápas, v záloze podal dobrý výkon, několikrát se pokusil ohrozit bránu Gomese, ale střelecky se neprosadil, naopak si vykoledoval žlutou kartu.

V tabulce si polepšil Everton, jenž vyhrál nad Burnley. Hosté doplatili na vyloučení Jordana, jenž musel po hodině hry po druhé žluté kartě ze hřiště. Gólovou přestřelku přinesl duel mezi Blackburnem a Sunderlandem. Hosté dvakrát vedli zásluhou Benta, domácí ale dokázali v utkání sousedů v tabulce bod zachránit.

Premier League - 20. kolo:
Tottenham - West Ham United 2:0 (11. Modrič, 82. Defoe), Chelsea - Fulham 2:1 (73. Drogba, 75. vlastní Smalling -  4. Gera), Blackburn - Sunderland 2:2 (53. Pedersen, 77. Diouf - 52. a 65. Bent) , Everton - Burnely 2:0 (83. Vaughan, 90.+2. Pienaar), Stoke City - Birmingham 0:1  (50. Jerome), Wolverhampton - Manchester City 0:3 (33. a 86. Tevéz, 69. Garrido).

Reklama

Související témata: