Hlavní obsah

Gólman Chelsea Čech: Fulham i Birmingham byly ve formě, čtyři body jsou úspěch

LONDÝN/PRAHA

Jedinou branku inkasoval brankář Chelsea Petr Čech ve vánoční sérii dvou zápasů během dvou dnů s Birminghamem a Fulhamem. Jeho týmu to stačilo na zisk čtyř bodů. „Tyto čtyři body můžeme hodnotit pozitivně,“ říká Čech. Chelsea si tak udržela pozici prvního týmu tabulky, na které zůstane i na začátku roku 2010.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech

Článek

„Řekli jsme si před Vánoci, že tohle je důležité období sezóny, protože se hrají dva zápasy ve třech dnech. Získali jsme v nich 4 body s týmy, které jsou momentálně ve výborné formě,“ těšilo na svých oficiálních stránkách Petra Čecha.

Reprezentační gólman nejdříve dokázal udržet čisté konto v utkání s Birminghamem. Jeho spoluhráčům se však branku vsítit nepodařilo a Chelsea si tak odvezla bod za bezbrankovou remízu. „Birmingham neprohrál jedenáct duelů v řadě a překonal tak nejlepší výsledek v historii klubu starý 101 let,“ vysvětloval Čech, že s remízou byli svěřenci Carla Ancelottiho spokojeni.

A ve druhém zápase, který Chelsea sehrála už o dva dny později, vedli hosté z Fulhamu už od čtvrté minuty. Blues však dokázali zápas otočit zásluhou Drogby a vlastní branky Smallinga. „Fulham šel do zápasu s námi neporažen v osmi utkáních a se skalpem Manchesteru United 3:0,“ připomněl Ćech.

„Výhra s Fulhamem je o to cennější, že jsme prohrávali o poločase a dokázali jsme ještě zápas otočit. Tím jsme začali vítězně druhou polovinu sezóny a zajistili jsme si pozici lídra ligy pro začátek roku 2010,“ dodal podzimní vítěz Zlatého míče.

Reklama

Související témata: