Hlavní obsah

Tottenham v Ligovém poháru kvůli koronaviru u soupeře nenastoupí, nakažené má i Součkův West Ham

Praha
Aktualizováno

Úterní zápas anglického Ligového poháru mezi fotbalisty Tottenhamu a Leytonu Orient musel být kvůli výskytu koronaviru v týmu ze čtvrté ligy odložen. Rozhodnutí padlo dvě hodiny před plánovaným výkopem, o dalším osudu zápasu nebo případné kontumaci zatím není rozhodnuto.

Foto: Paul Childs, Reuters

Zápas anglického Ligového poháru mezi fotbalisty Tottenhamu a Leytonu Orient musel být kvůli výskytu koronaviru v týmu ze čtvrté ligy odložen

Článek

Tři případy nemoci covid-19 ohlásil i West Ham s českým reprezentačním záložníkem Tomášem Součkem. Podle vyjádření klubu měli pozitivní testy před zápasem s Hullem trenér David Moyes a hráči Issa Diop a Josh Cullen. Všichni zamířili okamžitě do izolace, londýnský klub pod vedením asistenta Alana Irvina vyhrál 5:1. Souček nebyl v nominaci na utkání.

Postup do 4. kola slavil s druholigovým Brentfordem Jan Žambůrek. Devatenáctiletý záložník odehrál 66 minut a jeho tým nakonec zdolal po nerozhodném stavu 2:2 West Bromwich na penalty.

Přesný počet nakažených hráčů v týmu Orientu není znám. Úřady ale klubu už v pondělí uzavřely do odvolání stadion a tréninkové zázemí. První pozitivní testy se totiž objevily už o víkendu. Vedení Anglické fotbalové ligy (EFL), která soutěž pořádá, nyní čeká na výsledek jednání mezi klubem a hygieniky.

Odložení zápasu ještě více zkomplikovalo už tak nabitou termínovou listinu. Podle původních plánů měli vítězové třetího kola nastoupit už v nadcházejícím týdnu k zápasům čtvrtého kola. Tottenham navíc už ve čtvrtek čeká třetí předkolo Evropské ligy a o tři dny později v Premier League duel s Newcastlem.

Reklama

Související témata: