Hlavní obsah

Anglická Premier League má deset nových případů koronaviru, nákazu hlásí i FC Janov

Deset pozitivních výsledků přineslo poslední kolo testování fotbalových týmů v anglické Premier League. Bilance za minulý týden, kterou dnes zveřejnilo vedení soutěže, je nejvyšší od zahájení nové sezony. Všechny nakažené čeká desetidenní karanténa.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Anglická Premier League hlásí deset nových případů koronaviru - ilustrační foto.

Článek

"Premier League může potvrdit, že od 21. do 27. září bylo otestováno na covid-19 1595 hráčů a členů realizačních týmů. Deset nových testů bylo pozitivních," uvedlo vedení ligy v oficiálním prohlášení.

Dosud bylo v ročníku, který odstartoval 12. září, odhaleno 20 případů nákazy. Mezi pozitivně testovanými z minulého týdne byl i trenér West Hamu David Moyes a hráči Issa Diop či Josh Cullen.

Janovský FC oznámil 14 případů

V italském prvoligovém klubu FC Janov se objevilo 14 případů nákazy koronavirem. Postiženi jsou podle prohlášení na oficiálním klubovém webu fotbalisté i členové realizačního týmu.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Jordan Veretout z AS Řím dává z penalty úvodní gól ligového duelu s Juventusem.

Už v sobotu janovský klub oznámil, že pozitivně testováni byli brankář Mattia Perin a dánský záložník Lasse Schone. Hráči zůstali v domácí karanténě a ještě ve stejný den byli otestováni všichni ostatní fotbalisté a spolupracovníci. Proto byl také odložen na neděli odjezd týmu na zápas do Neapole, kde pak večer Janovští prohráli vysoko 0:6.

Zatím není jisté, jaké bude mít epidemie v týmu důsledky pro ligový program. Janov má v sobotu hostit FC Turín, Neapol čeká zápas na hřišti Juventusu.

Reklama

Související témata: