Hlavní obsah

Když musíš, tak musíš! Neuvěřitelný moment rozesmál Anglii. Nemohl jinak, reagoval Mourinho

Byl to moment, který se jen tak nevidí. Běžela 75. minuta osmifinálového utkání Anglického ligového poháru mezi fotbalisty Tottenhamu a londýnské Chelsea. Kohouti prohrávali se svým sokem 0:1, když se obránce Mourinhova souboru Eric Dier sebral a sprintem zamířil do šaten na toaletu. Nezvyklý okamžik nakonec přinesl jeho týmu štěstí, Spurs po penaltách zvítězili 2:1 a postoupili do čtvrtfinále.

Foto: Neil Hall, Reuters

Eric Dier proměnil pokutový kop a pomohl Tottenhamu k postupu do čtvrtfinále poháru

Článek

Na tabuli svítila 75. minuta utkání a Tottenhamu zbývalo zhruba dvacet minut na to, aby smazal jednobrankový náskok Chelsea, o který se v 19. minutě postarala čerstvá posila Blues Timo Werner. Nikoho tak nepřekvapil fakt, že se ze hřiště sprintem pakoval levý bek Mourinhova souboru Eric Dier.

Zarážející však bylo, že místo něho nejenže nevběhl na trávník ofenzivní hráč, ale vůbec nikdo. Důvod, proč šestadvacetiletý záložník či obránce opustil hřiště, byl prostý. Musel na záchod. To portugalského stratéga na lavičce nenechalo v klidu a za "dezertérem" se vydal do kabin.

Dier však svůj tým dlouho ve štychu nenechal. Ještě než si s ním stihl legendární manažer důrazně promluvit, sprintem se vrátil na hřiště.

Tottenham o chvíli později díky brance Lemely vyrovnal, v penaltovém rozstřelu svůj postup následně potvrdil, když proměnil všech pět pokutových kopů. Mimochodem, o ten první se postaral právě Eric Dier.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Tottenhamu se radují z postupu do čtvrtfinále Anglického poháru

"Trenér nebyl moc šťastný tím, co jsem udělal, ale nešlo to jinak, musel jsem. Slyšel jsem, že v době, kdy jsem byl pryč, měl soupeř šanci, naštěstí to dobře dopadlo," vrátil se k úsměvnému momentu po zápase fotbalista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

The real M.O.M

Příspěvek sdílený Eric Dier (@ericdier15),Zář 29, 2020 v 2:27 PDT

Své si k netradiční situaci řekl i Mourinho. "Dier neměl na výběr. Někdy se to prostě stává, je to normální věc. Šel jsem za ním do šatny, abych ho popohnal a připomněl mu, že nemáme čas, ale zvládl to skvěle," zůstal v klidu kouč.

Reklama

Související témata: