Hlavní obsah

Chelsea - Crystal Palace 4:0Everton jede jako válec, Manchester City opět klopýtl, Chelsea vysoko vyhrála

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea ve čtvrtém kole anglické ligy deklasovali jiný londýnský tým Crystal Palace 4:0 a podruhé v sezoně domácí soutěže zvítězili. Premiérový soutěžní gól za "Blues" zaznamenala letní posila Ben Chilwell, dvě penalty proměnil Jorginho. Rozjetý Everton porazil Brighton 4:2 a vyhrál i počtvrté v ročníku. Naopak Manchester City nepotvrdil roli favorita a pouze remizoval 1:1 na hřišti nováčka Leedsu. V Premier League Citizens podruhé za sebou nevyhráli.

Foto: Mike Hewitt, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z branky do sítě Crystal Palace

Článek

První poločas na stadionu Stamford Bridge moc šancí nenabídl, ale po změně stran domácí dominovali. V 50. minutě při ligovém debutu za Chelsea otevřel skóre Chilwell. Třiadvacetiletý levý bek, který hrál stý zápas v Premier League, navíc za čtvrt hodiny připravil druhou branku pro kolegu z obrany Kurta Zoumu.

Hráči Crystal Palace dál chybovali a jejich porážku zvýraznil záložník Jorginho z pokutových kopů v 78. a 82. minutě. Chelsea s novým brankářem Edouardem Mendym poprvé v ligovém ročníku udržela čisté konto.

City, kteří v minulém kole doma utrpěli nečekanou porážku 2:5 s Leicesterem, začali lépe. Nejprve Kevin De Bruyne trefil tyč, v 17. minutě už skóroval Raheem Sterling. Hosté zahazovali šance a jejich kouč Pep Guardiola na svého mentora Marcela Bielsu nakonec nevyzrál, protože Leedsu v 59. minutě zajistil remízu čerstvý náhradník Rodrigo. Španělský reprezentant se dočkal premiérové trefy po letním příchodu z Valencie.

Brankář Ederson poté částečně napravil velkou chybu před inkasovaným gólem, když Rodrigovu hlavičku vyškrábl na břevno a v závěru ještě zlikvidoval "nájezd" Patricka Bamforda. Manchesterský tým má po třech odehraných zápasech jen čtyři body, Leeds jich ve čtyřech utkáních získal sedm.

Na domácím triumfu Evertonu měl velký podíl James Rodríguez. Kolumbijská akvizice z Realu Madrid vstřelila dva góly a jeden připravila pro Yerryho Minu. Další branku domácích zaznamenal Dominic Calvert-Lewin, který s šesti zásahy vede tabulku střelců anglické ligy. Za Brighton se prosadili Neal Maupay a Yves Bissouma.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Chelsea - Crystal Palace 4:0
Branky: 78. a 82. obě z pen. Jorginho, 50. Chilwell, 66. Zouma
Everton - Brighton 4:2 (52. a 70. Rodríguez, 16. Calvert-Lewin, 45.+2 Mina - 41. Maupay, 90.+2 Bissouma)
Leeds - Manchester City 1:1 (59. Rodrigo - 17. Sterling)
Newcastle - Burnley 3:1 (65. a 77. z pen. Wilson, 14. Saint-Maximin - 61. Westwood).

Reklama

Související témata: