Hlavní obsah

Bonus 240 milionů pro fotbalovou hvězdu, která vůbec nehraje. Není ani na soupisce

Je na odchodu, za klub vůbec nehraje, přesto se dočkal významného finančního ocenění. Německá hvězda Mesut Özil dostal podle serveru The Athletic minulý měsíc od Arsenalu věrnostní bonus ve výši 8 milionů liber, cca 240 milionů korun.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil kráčí za maskotem Arsenalu.

Článek

Mistr světa z roku 2010 sice v londýnském klubu věrně zůstává a pobírá plat 350 tisíc liber týdně (cca 10,5 milionu korun), nicméně v jeho dresu se neukázal od 7. března. Na Ostrovech se spekuluje o tom, že právě tučný bonus byl nakonec důvodem, proč 31letý fotbalista v létě Emirates Stadium neopustil.

Podle listu Daily Mail se klub bude snažit zbavit Özila alespoň v lednovém termínu. Slavný hráč si nezískal důvěru trenéra Mikela Artety, nebyl vůbec zařazen na soupisku týmu pro Evropskou ligu a dost možná nebude figurovat ani na té pro Premier League, která musí být potvrzena do 20. října.

Kouč Arteta na otázku, proč nad Özilem zlomil hůl, odpověděl: „Tým se vyvíjí a můžete sledovat, jaké úrovně dosahuje. V tomto bodě se nacházíme, chceme se zlepšovat a dosahovat lepších výsledků. Pro Mesuta i další hráče určitě není jednoduché, že nejsou každý týden v akci, ale pokaždé se snažíme vybrat ty nejlepší hráče. Snažím se dělat svoji práci, jak nejlépe je to jen možné."

Mezitím bývalý kouč Arsenalu Arséne Wenger, jenž Özila před sedmi lety přivedl z Realu Madrid za 42 milionů liber, v německém listu Der Spiegel na adresu někdejší opory uvedl: „Nepatřil k těm s nejlepší disciplínou na hřišti a hra bez míče nebyla zrovna jeho přednost. S tím se ale dá vypořádat, pokud vedle něho postavíte více defenzivněji laděné hráče. Hlavní je správné vyvážení mezi útokem a obranou."

Reklama

Související témata: