Hlavní obsah

Obrovská poklona Součkovi! Mourinho ho přirovnal k hvězdě světového fotbalu

Praha

Hvězda, která je na vrcholu. Parádní výkony Tomáše Součka v dresu londýnského West Hamu si takové přirovnání bez přehánění zaslouží. Český reprezentant potvrdil skvělou fazonu v posledním zápase Kladivářů na hřišti Tottenhamu, kde jeho tým vybojoval v závěrečných minutách senzační remízu 3:3. Představení nejlepšího českého fotbalisty uplynulé sezony si všiml i legendární kouč José Mourinho. "David (Moeys, trenér West Hamu) našel v Tomáši Součkovi nového Fellainiho," poklonil se opoře národního týmu Portugalec.

Foto: Neil Hall, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu a Harry Kane z Tottenhamu.

Článek

Pět zápasů mají v novém ročníku Premier League za sebou fotbalisté West Hamu. Český reprezentant ve všech nastoupil v základní sestavě a odehrál plnou porci minut. Tomáš Souček je tak bezpochyby stěžejním hráčem "Hammers".

I díky výkonům pětadvacetiletého rodáka z Havlíčkova Brodu se tak tým, který před jeho příchodem bojoval o udržení v nejvyšší soutěži, drží na osmém místě.

Součkovy důležitosti pro "Kladiváře" si kromě jiných všiml i José Mourinho. "David Moyes našel v Tomáši Součkovi nového Fellainiho," přirovnal vytáhlého Čecha k belgické superstar manažer Spurs.

Součkova energie nám chyběla

Bývalého slávistického kapitána si nemůže vynachválit i samotný kouč West Hamu Moyes. „Tomáš nám dává strašně moc energie, která nám v lednu chyběla a to se ještě bude zlepšovat. Je to úžasný kluk, který na sobě chce stále pracovat," říkal před časem.

Superlativy se na Součka pravidelně valí i od fanoušků, kteří pějí na českého reprezentanta samou chválu. Děkovali mu přitom i za dobrý skauting, když Kladiváři koupili dalšího slávistu Vladimíra Coufala.

Ten si mimochodem buduje v londýnském týmu od prvního startu rovněž velmi silnou pozici. "Odvedl skvělou práci, byl lepší, než jsem si vzhledem k okolnostem vůbec dokázal představit. Měl s námi pouze dva tréninky. Neměl mnoho času poznat spoluhráče a vstřebat naše pokyny, ale předvedl skvělý cit pro hru i velké zkušenosti," citoval klubový web asistenta Alana Irvinea po prvním Coufalově zápase v dresu Kladivářů.

Foto: Matt Dunham, Reuters

Polonahý Manuel Lanzini se stal hrdinou Kladivářů, zprava se radují oba Češi Vladimír Coufal a Tomáš Souček.

Osmadvacetiletý obránce se také podílel na velké stíhací jízdě svého týmu proti Tottenhamu, kdy si jeho centr srazil do vlastní sítě Sánchez.

"West Ham je tuto sezonu úplně jiný, kvalitnější a teď to opět dokázal. Vyrovnání si zasloužil," poklonil se soupeři, v jehož kádru hrají významnou roli i obě česká esa, Jose Mourinho.

"Neuvěřitelný zápas. Neuvěřitelný tým. Neuvěřitelný výkon. Neuvěřitelný závěr. Nezapomenutelný bod," uvedl pětadvacetiletý záložník Souček na Twitteru.

"Dneska to byl neuvěřitelný zápas. Jsem moc hrdý na všechny členy týmu. Musíme se poučit z prvního poločasu, ale ve druhém jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Jeden za všechny, všichni za jednoho," doplnil Součka jeho současný i bývalý spoluhráč ze Slavie Coufal.

Reklama

Související témata: