Hlavní obsah

West Ham - Manchester City 1:1West Ham i díky akci Čechů obral giganta, Manchester United doma opět nevyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu United remizovali v sobotním utkání Premier League s Manchesterem City 1:1 a obrali tak o body dalšího anglického giganta. Na nerozhodném výsledku měli velký podíl i exslávisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Ten dokonce přihrál na gól. Manchester United nevyhrál ani třetí domácí zápas v nové sezoně anglické fotbalové ligy. Na Old Trafford remizoval ve šlágru 6. kola 0:0 s Chelsea. Liverpool si doma poradil 2:1 se Sheffieldem.

Foto: Justin Tallis, Reuters

Radost fotbalistů West Hamu United po vstřelené brance v utkání proti Manchesteru City. Slaví i Tomáš Souček.

Článek
Fotogalerie

Funkcionáři i fanoušci West Hamu si mohou mnout spokojeně ruce, jak v dresu Kladivářů válí posily ze Slavie. Tomáš Souček a Vladimír Coufal jsou opravdovými oporami a povrdili to i ve šlágru proti Manchesteru City.

West Ham se dostal do vedení v bitvě s gigantem v 18. minutě první půle. Souček dostihl v rohu hřiště ztracený míč, přihrál krajanu Coufalovi. Ten poslal před branku centr, který akrobatickým zakončením proměnil v parádní gól Antonio.

V 51. minutě se kolem Coufala, který krátce předtím dostal žlutou kartu, prohnal Joao Cancelo a po jeho centru se ve vápně prosadil střídající Phil Foden. "Kladiváři" byli po zbytek utkání pod velkým tlakem, úřadující vicemistři ale podruhé gólmana Lukasze Fabiaňského nepřekonali.

West Ham tak navázal na skvělý finiš z derby s Tottenhamem, kde prohrával 0:3 a duel dovedl k remíze 3:3. Přerušil také sérii devíti soutěžních porážek se "Citizens" a potvrdil úspěšný vstup do sezony. Oba týmy mají na kontě osm bodů a jsou ve středu tabulky, City ale mají zápas k dobru. Přesto se trenéru Pepu Guardiolovi poprvé v kariéře stalo, že jeho tým nezískal v úvodních pěti ligových duelech v sezoně alespoň deset bodů.

"Měli jsme příležitosti, abychom rozhodli zápas ve svůj prospěch, ale to i soupeř. Remíza je zasloužená. Jsme rádi, že jsme schopní hrát a bodovat s týmy, jako jsou Manchester City nebo Tottenham," citoval Součka klubový web.

Na Old Trafford gól nepadl a Manchester United tak nevyhrál ani ve třetím domácím utkání sezony, což se mu naposledy stalo v ročníku 1972/73. Ke třem bodům mu nepomohl ani debut bývalého kanonýra PSG nebo Neapole Edinsona Cavaniho, jenž přišel do zápasu z lavičky na poslední půlhodinu.

Foto: Oli Scarff, ČTK/AP

Edinson Cavani si odbyl premiéru ze Rudé Ďábly, k výhře nad Chelsea jim ale nepomohl.

Chelsea navázala na bezbrankovou remízu se Sevillou v Lize mistrů a je na šesté příčce. "Rudí ďáblové" ztrácejí na svého soupeře dva body, přesto jsou ve vyrovnané tabulce až 15., mají ale zápas k dobru.

Sheffield získal v dosavadním průběhu Premier League jediný bod, na hřišti obhájce titulu se ale překvapivě ujal vedení. Brankáře Alissona, který se po zranění vrátil do sestavy Liverpoolu, překonal z pokutového kopu Sander Berge. Krátce před pauzou ale srovnal Roberto Firmino a obrat dokonal v 64. minutě Diogo Jota.

Letní posila z Wolverhamptonu Jota skóroval po svém příchodu i v druhém domácím utkání, což se naposledy povedlo v dresu "Reds" Sadiu Manému před čtyřmi lety. Liverpool vyhrál po dvou zápasech a bodově dotáhl v čele tabulky městského rivala Everton, ten má ale k dobru nedělní utkání se Southamptonem.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
West Ham - Manchester City 1:1
Branky: 18. Antonio - 52. Foden.
Fulham - Crystal Palace 1:2
Branky: 90.+5 Cairney - 8. Riedewald, 64. Zaha
Manchester United - Chelsea 0:0
Liverpool - Sheffield United 2:1
Branky: 41. Firmino, 64. Jota - 13. Berge z pen.

Reklama

Související témata: