Hlavní obsah

Fotbal v Anglii upadá, duel Arsenalu s United byl odpad, kritizuje Keane

Legendární fotbalista Manchesteru United a současný trenér Ipswiche Roy Keane je nespokojený s úrovní současného klubového fotbalu v Anglii. Šlágr posledního kola mezi jeho bývalým klubem a Arsenalem dokonce označil za „odpad“.

Foto: archiv

Roy Keane se pustil do kritiky anglického fotbalu.

Článek

„Díval jsem se na to v televizi a sledování zápasu mě ještě nikdy takhle neotravovalo. Nebylo v tom žádné napětí, hráči nebyli nažhavení a zdálo se, že jsou všichni spolu kámoši,“ postěžoval si hráč, jež strávil na Old Trafford dvanáct let.

„I když, abych byl fér, Manchester přeci jen ukázal vůli po vítězství,“ pokračoval Keane pro deník Daily Mail. Podle něj je anglický fotbal na úpadku: „Věci se mění a není to k lepšímu. Je to přesně naopak, jde to z kopce. Už to nejsou ty zápasy, co se hrály před patnácti nebo dvaceti lety, když jsem začínal.“

Cizinci prý fotbalu nerozumějí

Na úpadku není podle něho jen samotná hra, ale i celé prostředí profesionálního fotbalu v Anglii. „Špičkoví manažeři, kteří mají výsledky, se vyhazují. Majitelé přicházejí z jiných zemí a nejsem si jistý, že rozumí fotbalu. Jde o ego, chtějí hračku, se kterou by si mohli hrát. Je to celé bláznivé,“ zlobí se Keane.

Také mu vadí, že někteří hráči chtějí „po dvou minutách opustit klub, protože se jim tam už nelíbí.“ Na otázku, zda svými komentáři narážel na vyhazov trenéra Sama Allardyce z Blackburnu či na tahanice kolem nespokojenosti Carlose Teveze v Manchesteru City, odpověděl:

„Přišli jste na to. Vychvalujeme spoustu cizinců, co tady dokázali. Ale musíme se taky podívat na to, co spousta z nich udělala za poslední měsíce a týdny. Ať už jde o hráče nebo majitele.“

Reklama

Související témata: