Hlavní obsah

Šlágr Chelsea - Manchester se v neděli hrát nebude, na vině je sníh

LONDÝN

Bonbónek 18. kola anglické Premier League mezi Chelsea a Manchesterem United se tento víkend hrát nebude. Zápas, který byl naplánován na nedělní sedmnáctou hodinu, se odložil poté, co na Britských ostrovech napadlo velké množství sněhu. Přesunuty byly i další čtyři sobotní duely a nedělní zápasy Blackpool - Tottenhamem a West Bromwich - Wolverhampton.

Foto: SK Kladno

Úklid sněhu z fotbalového hřiště - ilustrační foto.

Článek

Z šesti plánovaných sobotních zápasů se odehrají pouze souboje Blackburnu s West Hamem a Sunderlandu s Boltonem.

Naopak Arsenal doma nepřivítá Stoke, protože na hřiště během noci napadalo sedm centimetrů sněhu a rozhodčí duel raději odložil. V Liverpoolu a Wiganu sice bylo hřiště způsobilé k zápasu, ale sníh v okolí stadiónu a na silnicích by byl "příliš nebezpečný pro fanoušky", jak vysvětlil důvod odložení Liverpool. Ve Wiganu je kvůli sněžení mimo provoz i veřejná doprava.

Duel mezi posledními mistry Chelsea a Manchesterem byl odložen 27 hodin před výkopem, poté co domácí situaci prodiskutovali s londýnskými úřady a policií. S rozhodnutím odložit zápas nesouhlasil stoper Manchesteru Rio Ferdinand. "Nemůžu tomu uvěřit. Zničilo mi to celý víkend. Nechápu, proč nemůžeme hrát. Copak kvůli bezpečnosti zavřou i obchody?" napsal na twitter.

Neuskuteční se ani další dva nedělní zápasy West Bromwich - Wolverhampton a Blackpool - Tottenham. Pondělní zápas Manchester City - Everton by se odehrát měl.

Reklama

Související témata: