Hlavní obsah

Chelsea konečně vyhrála, Rosický s Arsenalem body ztratil

Fotbalisté Chelsea konečně vyhráli! Blues zvítězili ve 20. kole Premier League nad Boltonem 1:0 a přerušili sérii šesti zápasů bez vítězství. Jedinou branku utkání vstřelil Malouda. Jen bod za remízu si naopak připsali fotbalisté Arsenalu, kteří remizovali s Wiganem 2:2. Kanonýři ztrácejí na vedoucí duo týmů z Manchesteru dva body, United navíc odehráli o jeden zápas méně.

Foto: Andrew Winning , Reuters

Florent Malouda z Chelsea (vlevo) se raduje z branky. Ilustrační foto.

Článek

Pokud by Chelsea s Boltonem prohrála, Wanderers by ji odsunuli na šestou příčku a trenér Carlo Ancelotti by se musel obávat o svou pozici. V bráně londýnského celku opět nastoupil reprezentační brankář Petr Čech, který dlouho sledoval marné snažení svých spoluhráčů, kteří si za celý první poločas nevypracovali jedinou gólovou příležitost. Naopak Čech mohl inkasovat ve 23. minutě, v níž pálil zevnitř pokutového území Taylor, ale bránu těsně minul.

Po přestávce už byli fotbalisté Blues nebezpečnější. Ve 49. minutě obstřelil Drogba brankáře Jaaskelainena, ale míč skončil pouze na tyči. O dvanáct minut později nacentroval hráč z Pobřeží slonoviny z pravé strany míč na nabíhajícího Maloudu, který zblízka otevřel skóre. Bolton však bojoval a domácím fanouškům zatrnulo v 67. minutě, když Morenovu střelu srazil rukou v pokutovém území Terry. Sudí však penaltu neodpískal. O deset minut později se vyznamenal Čech, když reflexivně zasáhl proti hlavičce Holdena. I díky tomuto zákroku vychytal již 150. nulu v dresu Chelsea. Blues po výhře poskočili na čtvrté místo před Tottenham.

Arsenal remizoval s Wiganem

Arsenal chtěl navázat na vítězství nad Chelsea v utkání proti Wiganu. V základní sestavě na rozdíl od duelu s Blues nastoupil reprezentační záložník Tomáš Rosický, jenž ve středu hřiště nahradil vykartovaného Cesca Fabregase. Jako první se branky dočkali domácí. Obránce Kanonýrů Koscielny fauloval N´Zogbiu v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Watson.

Gunners však dokázali výsledek otočit ještě do konce úvodní půle. Ve 39. minutě se po Bendtnerově asistenci akrobaticky prosadil Aršavin a o pět minut později si oba fotbalisté role vyměnili a Dán zařídil hostům vedení. Svěřencům Arséna Wengera vše nahrávalo do karet. Od 78. minuty hráli přesilovku, když uviděl červenou kartu N´Zogbia. Týmy si přesto nakonec body rozdělily. Rozhodla o tom vlastní branka Squilaciho z 81. minuty.

Porážku si na svém stadiónu Anfield Road připsali hráči Liverpoolu. Soupeře pražské Sparty v Evropské lize nestačil na Wolverhapton, kterému podlehl 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil Ward.

Premier League, 20. kolo:
Chelsea - Bolton 1:0 (61. Malouda), Wigan - Arsenal 2:2 (18. Watson z pen., 81. vlastní Squilaci - 39. Aršavin, 44. Bendtner), Liverpool - Wolverhampton 0:1 (56. Ward).

Reklama

Související témata: