Hlavní obsah

Manchester City už se s Wolfsburgem dohodl na částce za Džeka

MANCHESTER

Už jen hodiny dělí bosenského fotbalistu Edina Džeka od přestupu z Wolfsburgu do Manchesteru City. Anglický klub dnes potvrdil, že se s předloňským německým šampionem dohodl na přestupové částce, která by se měla podle spekulací médií pohybovat kolem 31 milionů eur. Samotný podpis smlouvy se dá očekávat ve středu.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

"Všechny evropské kluby ho chtějí, je to dobrý hráč. Nyní máme ale před sebou důležitý středeční zápas s Arsenalem, a proto o něm (Džekovi) teď nechci mluvit," vysvětlil kouč Manchesteru City Roberto Mancini.

Ten chtěl čtyřiadvacetiletého kanonýra do kádru získat především proto, aby mohl bohatý klub nadále bojovat s městským rivalem United o mistrovský titul. V útočné formaci se totiž neprosadili Emmanuel Adebayor ani Roque Santa Cruz a Argentinec Carlos Tévez projevil chuť odejít do rodné země.

"Přeju mu (Džekovi) hodně zdaru a věřím, že naplní své sny. Je to dobrý chlapec, ale v Premier League musí pracovat ještě více než doposud," smířil se s odchodem svěřence kouč Wolfsburgu Steve McClaren.

Džeko působil v minulosti i v Teplicích a Ústí nad Labem, které rovněž získají z přestupové částky provizi. Zájem světových velkoklubů ale vzbudil mladý Bosňan až v bundeslize, kde za tři a půl roku nastřílel 85 soutěžních branek a v minulé sezoně se stal nejlepším ligovým kanonýrem.

Reklama