Hlavní obsah

Manchester zdolal Stoke 2:1 a dál uniká svým pronásledovatelům

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United zdolali v dohrávce 22. kola anglické ligy Stoke 2:1 a v čele tabulky mají náskok tří bodů na Manchester City. Navíc mají oproti městskému rivalovi zápas k dobru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky

Článek

Svěřenci kouče Alexe Fergusona v této sezoně ještě neprohráli a také dnešní duel začali náporem. Po půlhodině hry se trefil Javier Hernández, krátce po změně stran však vyrovnal Whitehead. Hostující obránci zanedlouho nechali zpracovat míč na vápně Naniho a portugalský reprezentant je za to potrestal vítězným gólem.

V sestavě Manchesteru chyběly stálé opory Rio Ferdinand, Wayne Rooney i Edwin van der Sar. Oslabený tým i tak dokázal přidat další výhru a opět o krok přiblížit svůj tým k titulu.

Důležitých výher v boji o záchranu dosáhly Fulham a Birmingham. Ten dokonce zvítězil venku, výhru 2:1 v Blackpoolu zařídil dvě minuty před koncem Dann.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Blackpool - Birmingham 1:2 (68. Campbell - 24. Hleb, 89. Dann), Fulham - West Bromwich 3:0 (45.+1 Davies, 56. Dempsey, 65. Hangeland), Manchester United - Stoke 2:1 (27. Hernández, 62. Nani - 50. Whitehead).

Reklama

Související témata: