Hlavní obsah

Leden je předzvěstí, že titul získáme zase my, libuje si kouč United Ferguson

MANCHESTER

Výkonem sice nenadchli, ale Stoke City svěřenci sira Fergusona v duelu 22. kola fotbalové Premier League nakonec 2:1 udolali, takže na svého městského rivala Citizens mají v čele tabulky k dobru tři body a ještě zápas k dobru. A před obhájcem titulu Chelsea vedou tabulku dokonce už o devět bodů. „To, že jsme v lednu v čele ligy, je dobré znamení. Předzvěst, že na prvním místě zůstaneme i po jejím skončení,“ liboval si kouč Manchesteru United Alex Ferguson.

Foto: manutd.com

Mexičan Javier Hernández z Manchesteru United při své typické oslavě gólu.

Článek

Už koncem loňského roku Ferguson prohlašoval, že leden bude klíčovým měsícem v boji o titul. Teď na jeho proroctví skutečně dochází… Manchester United kráčí anglickou ligou suverénně dál, i když třeba právě v dohrávce 22. kola proti Stoke City chyběly v jeho sestavě zraněné opory Wayne Rooney, Rio Ferdinand a Edwin van der Saar. Přesto Fergusonův tým soupeře udolal a v Premier League zatím nepoznal porážku.

„Byl to těžký zápas,“ kvitoval Ferguson vystoupení svých svěřenců a zisk tří bodů, přičemž vyzdvihoval výkon střelce vítězného gólu Portugalce Naniho i autora první branky, mladého Mexičana Hernándeze. „Chichi je velký talent, Naniho velikost tkví v tom, že je schopen provést to, co dnes v noci.“

Alex Ferguson, manažer Manchestaru United.foto: Reuters/Phil Noble

Fergusonovi samozřejmě není po chuti kritika, která se na jeho mužstvo snáší a jež mu vyčítá, že hraje pramálo atraktivní fotbal. „Naší hlavní ambicí je vyhrát ligu a na to se soustřeďujeme především. Samozřejmě že jsme jako vedoucí tým snadným terčem kritiky, ale já vyčítám mužstvu jen dva špatné výkony – proti Sunderlandu a West Bromwichi. Naopak – některá vystoupení byla přímo fantastická,“ hájil kouč Manchesteru United své svěřence, kteří udělali další krok za vidinou titulu.

Mimochodem – pro Manchester United by to byl čtvrtý primát za posledních pět let. „Vedeme ligu, máme před soupeři náskok, jsme ve velice výhodné pozici. A to všechno v lednu, což je klíčový měsíc. Už třeba proto, že historie, stejně jako statistiky dokazují, že ve druhé polovině jsme vždy daleko silnější,“ potvrdil Ferguson, že při momentální konstelaci nic jiného než ligový primát nebere.

Nyní bude podle něho moc a moc důležité, aby jeho svěřenci zvládli dva těžké zápasy, jež je čekají. Nedělní pohárový duel FA Cupu s Liverpoolem a poté příští týden ligovou konfrontaci na půdě Tottenhamu. „Budou to moc důležitá a obtížná utkání, ale já svému mužstvu věřím stejně, jako jsem mu věřil ve všech předchozích střetnutích,“ nechal se slyšet Ferguson.

Reklama

Související témata: