Hlavní obsah

Reprezentant Bednář ve druhé lize propadl. Zpět do West Brom nechtěl, ale musel

BIRMINGHAM

Na konci listopadu zamířil český reprezentační útočník na hostování z West Bromwich do Leicesteru City s tím, že se do mateřského klubu už nevrátí. Chtěl hlavně hrát a ne vysedávat na lavičce týmu ze spodku tabulky Premier League. Jenže druholigová mise se českému fotbalistovi moc nepovedla a v sobotu už hrál opět za West Bromwich, kde už prý necítí důvěru trenéra Roberta Di Mattea.

Foto: Sport.cz

Roman Bednář se ve druhé lize neprosadil

Článek

„Když už mě trenér jednou pustil, tak moje vize je, že se do West Bromwiche nevrátím. Už ze strany trenéra necítím důvěru," prohlásil po odchodu do tehdy sedmnáctého celku druhé anglické ligy, kam si ho vybral věhlasný švédský kouč Sven Göran Eriksson.

Švédský kouč pražskému rodákovi hodně věřil a dával mu šanci v základní jedenáctce, jenže sedmadvacetiletý reprezentant se gólově neprosadil a jeho trápení vyvrcholilo při utkání v Millwallu, kde ho vypískali vlastní fanoušci.

„Roman Bednář neustále padal a byl v ofsajdu. Schytal ironické pokřiky, i když vyhrál hlavičkový souboj. Následovalo volání ´Vrať se do West Brom´,“ napsal list Leicester Mercury po utkání, v němž byl Bednář střídán o poločase. Toto utkání zřejmě Bednářovo trápení v Leicesteru nadobro ukončilo.

Třetího ledna mu skončilo hostování a jeho další působení ve druholigovém klubu není pravděpodobné. „Roman Bednář se vrátil do West Brom. Před pár dny ho vypískali při porážce v Millwallu a je hodně nepravděpodobné, že by dál figuroval v Erikssonových plánech,“ napsal Leicester Mercury.

Trenér prozradil, že na leden chystá přestup dvou dalších posil, ale zdůraznil, že hlavním kritériem je, aby noví fotbalisté byli pro tým skutečnými posilami. „Je ale těžké pokaždé vybrat top kvalitu, obzvlášť v lednovém přestupovém období,“ postěžoval si Eriksson.

Jeho tým už bez Romana Bednáře dokázal v FA Cupu senzačně remizovat s druhým celkem Premier League Manchesterem City 2:2. Zatímco Bednář po svém návratu do West Brom zažil zklamání z pohárové porážky s druholigovým Readingem 0:1. Bednáře poslal kouč Di Matteo na hřiště v 52. minutě místo Ishmaela Millera, ale český forvard obratu v utkání nepomohl. Deník The Sun ohodnotil jeho výkon průměrnou známkou 5 (nejlepší 10).

Reklama

Související témata: