Hlavní obsah

Babel "oblékl" na Twitteru rozhodčího do dresu Manchesteru a hrozí mu trest

Liverpoolský útočník Ryan Babel se stal prvním fotbalistou anglické ligy, s kterým bylo zahájeno disciplinární řízení kvůli komentářům na sociální síti Twitter.

Rozhodčí Howard Webb v dresu Manchesteru United, do kterého sudího "oblékl" Ryan Babel.

Článek

Nizozemskému reprezentantovi hrozí trest za to, že po nedělní porážce 0:1 s Manchesterem United v třetím kole Anglického poháru na internet umístil upravenou fotografii rozhodčího Howarda Webba oblečeného do dresu vítězného týmu. Navíc k tomu připsal: "A to říkají, že je to jeden z nejlepších rozhodčích na světě. To je vtip."

I když Babel později fotomontáž stáhl a omluvil se, Fotbalová asociace ho dnes obvinila z nevhodného chování. "Omlouvám se, jestli to někdo vzal vážně. Byla to jen emocionální reakce na porážku v důležitém utkání. Omlouvám se, Howarde Webbe," uvedl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Webb, jenž loni pískal finále mistrovství světa a nedávno dostal od královny Alžběty II. Řád britského impéria, v neděli rozčílil fotbalisty Liverpoolu rozhodující penaltou ve prospěch Manchesteru a později vyloučením jejich kapitána Stevena Gerrarda.

Nový kouč Liverpoolu Kenny Dalglish vyzval asociaci, aby Babela netrestala. "Možná jsem byl až moc dlouho mimo fotbal, ale snad mají nějaký smysl pro humor. Vždyť se hned omluvil," uvedl Skot, který netrénoval deset let.

Reklama

Související témata: