Hlavní obsah

VIDEO: Brankář Foster dostal ostudný gól! West Hamu daroval vítězství

LONDÝN

V Premier League se jim těžce nedaří, blíží se pád do druhé ligy a manažerovi Avramu Grantovi hrozí vyhazov. Na londýnský West Ham se však přeci jen usmálo štěstí, když jim v úterním prvním kole semifinále Carling Cupu doslova daroval vítězství brankář Birminghamu Ben Foster, který vyrobil neuvěřitelnou hrubku v závěru utkání, které domácí nakonec vyhráli 2:1.

Článek

Nejednomu fanouškovi se určitě v tom okamžiku vybavila řada slavných minel anglických gólmanů z nedávné doby. Do konce zápasu chybělo dvanáct minut a West Ham už hrál oslabený o jednoho hráče. K brankáři Fosterovi se po nedůrazné střele Carltona Colea kutálel míč, který si však k překvapení všech našel cestu mezi nohama gólmana Birminghamu.

„Tohle byla promarněná příležitost. Když se podíváte na ten rozhodující gól, byla to docela hrůza,“ komentoval utkání kouč Birminghamu Alex McLeish. „Foster je velký chlap a gólmani jsou vždy zranitelní. Když udělají chybu, znamená to téměř vždy inkasovaný gól,“ zastal se trenér brankáře svého týmu.

Střídající Cole nemohl uvěřit, že jeho pokus skončil gólem. „Ani jsem míč pořádně netrefil. Myslím, že mi Ben Foster trochu pomohl dostat míč do brány. Ale každý gól se počítá, dnes jsme makali hodně tvrdě. Rozhodující gól už jsem nedal pořádně dlouho, takže dnes je to pro mě skvělý den,“ radoval se „střelec“.

Vítězství bylo jednou z mála dobrých zpráv pro kouče Avrama Granta o jehož odvolání se dlouho spekuluje. „Musím říct, že pro mě to byl skvělý gól,“ smál se po zápase Grant.

Reklama

Související témata: