Hlavní obsah

Liverpool potřebuje čerstvou krev. K Torresovi chce Suáreze

Fotbalový Liverpool potřebuje impuls, který by ho v anglické lize nastartoval k lepším výsledkům. A také střelce, který zařídí důležité góly a body. Mohl by jím být Luis Suárez, uruguayský kanonýr, jenž zatím obléká dres amsterodamského Ajaxu. Právě on je první volbou Liverpoolu, který je po 22 kolech Premier League třináctý se ztrátou devatenácti bodů na vedoucí duo z Manchesteru.

Foto: Lee Jae-won, Reuters

Uruguayec Luis Suárez (vpravo) zazářil na loňském MS v Jižní Africe.

Článek

Soupeř pražské Sparty v Evropské lize o Suárezovi jednal již v neděli po remíze 2:2 s Evertonem a vypadá to, že vše spěje k dohodě. Ani hráč by se přestupu za kanál nebránil, podle nizozemského deníku De Telegraaf by na Anfield Road rád vytvořil údernou dvojku s Fernandem Torresem. Společnou řeč by našli minimálně v kabině, oba hovoří španělsky. Španělština je v Liverpoolu ostatně téměř úředním jazykem, i po odchodu kouče Rafaela Beniteze je v kádru šest španělsky hovořících fotbalistů. Suárez je přesvědčen, že by si s Torresem vyhověli i na hřišti.

To, že Suárez z Ajaxu v zimě odejde, se zdá jako hotová věc. Kouč Frank de Boer už sundal 23letému hráči kapitánskou pásku, kterou si pro víkendové přípravné utkání v Turecku nasadil brankář Maarten Stekelenburg. „Bavil jsem se s Luisem o jeho plánech. Řekl mi, že pokud by o něj měl zájem některý z velkých klubů, rád by o tom jednal. Počítám s tím, že tu nebude a připravuji záložní varianty,“ uvedl De Boer.

Přestup se ještě může zadrhnout na penězích, Ajax za uruguayského reprezentanta žádá 27 miliónů liber, což je v přepočtu necelých 800 miliónů korun. Britský tisk ale spekuluje, že k dohodě povede i částka o dvanáct miliónů liber nižší.

Vedle útočníka hledá nový kouč Liverpoolu Kenny Dalglish také ofenzivního záložníka, v hledáčku jsou Ashley Young či Stewart Downing. z Aston Villy, stejně tak se mluví o Charlesi N´Zogbiovi z Wiganu. Na Dalglishově seznamu jsou ještě Charlie Adam z Blackpoolu nebo senzace z francouzského Lille Eden Hazard.

Reklama

Související témata: