Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci pálí jeho dres, Torres však v Chelsea září štěstím

LONDÝN

Nikdy mu to neodpustí. Fernando Torres je pro fanoušky Liverpoolu zrádcem. Jeho přestup do Chelsea vyvolává v anglických ulicích nepokoje. Zejména ve městě Beatles to v noci na dnešek žilo. Příznivci demonstrativně pálili dres hráče, kterého ještě před několika hodinami zbožňovali. Na internetu se navíc objevují posměšné básně a písně na adresu španělského forvarda. Ale Torresovi to může být jedno.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fanoušci Liverpoolu pálí dres Fernanda Torrese.

Článek

„Tohle je cíl každého fotbalisty - vyzkoušet si hrát v jednom z nejlepších klubů na světě,“ řekl Torres na půdě svého nového působiště pro Chelsea TV. „Jsem velice šťastný a hrdý na to, že tu mohu být. Byly to pro mě tři čtyři velice těžké dny. Ale teď jsem šťastný a připraven na tuto výzvu,“ vzkázal fanouškům Blues.

Přestup se však nerodil snadno. Proti odchodu z Liverpoolu stál nejenom trenér Dalgish, ale i drtivá většina příznivců, kteří v Torresovi a Gerrardovi viděli ikony týmu. Jenomže když majitel Chelsea Abramovič nabídl omračujících 50 miliónů liber (asi 1,4 miliardy korun) a Reds následně získali příslib od Newcastlu, že za 35 miliónů liber (asi 985 miliónů korun) „pustí“ Carrolla, dohoda byla na světě.

Čtvrtý nejdražší fotbalista planety

Torres se stal nejdražším fotbalistou, kterého kdy jakýkoliv anglický celek koupil a celkově čtvrtým nejdražším na světě (po Ronaldovi, Ibrahimovičovi a Kaká). Chelsea ho navíc bude moci využít i do zápasů Ligy mistrů, jelikož Liverpool nastupoval v letošní sezóně „jen“ v Evropské lize. V týmu Blues bude nosit, stejně jako předtím v Liverpoolu, číslo devět.

Fernando Torres s dresem Chelseafoto: www.chelseafc.com

„Vím, že zde hraje mnoho skvělých hráčů a já budu tvrdě pracovat, abych si zasloužil místo v týmu. Zároveň se velice těším, že pomohu svým novým spoluhráčům. Jak v této sezóně, tak v těch dalších. Mým snem je vyhrát Ligu mistrů a jsem si jistý, že toho mohu v dresu Chelsea dokázat,“ pokračoval šestadvacetiletý útočník.

V ofenzivních řadách bude mít Torres velmi silnou konkurenci. „Jsem velkým fanouškem útočníků Chelsea. Když jsem byl malý, obdivoval jsem Anelku, který v té době hrál za Arsenal. A Drogba je podle mého názoru nejlepším útočníkem světa. Bude pro mě velká zodpovědnost hrát vedle nich, protože jejich umění je na vysoké úrovni,“ těší se Torres, kterého čeká první zápas v neděli, kdy se představí divákům na Stamford Bridge. Soupeřem bude Liverpool...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články