Hlavní obsah

Arsenal s Rosickým může ukončit šestileté čekání na trofej

Fotbalisté Arsenalu mohou v neděli ukončit téměř šestileté čekání na zisk trofeje. Ve finále Ligového poháru s Birminghamem ve Wembley by u toho měl být i český záložník Tomáš Rosický, který by mohl v sestavě nahradit zraněného kapitána Ceska Fábregase.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

O pohár se v neděli popere i Tomáš Rosický.

Článek

V ohrožení je podle listu Daily Telegraph start českého obránce Birminghamu Martina Jiránka, který má potíže se stehenním svalem. Trenér Alex McLeish je však přesvědčen, že se do neděle stihne uzdravit.

"Pro celý tým to bude velmi důležitý zápas," uvedl Rosický v oficiálním zápasovém programu Arsenalu. "Nesmíme zapomenout, že tady je hodně mladých hráčů, kteří ještě nic velkého nevyhráli a vítězství by pro ně bylo velkou vzpruhou," dodal.

Vítězství krokem do budoucna

"Myslím, že vítězství nad Birminghamem by mohlo vést k dalším úspěchům. Byl by to velký krok do budoucna," prohlásil kapitán české reprezentace. "Jakmile ochutnáte úspěch, máte na něj mnohem větší hlad. Proto to pro nás v neděli bude velký zápas," uvedl.

Arsenal se naposledy z trofeje radoval v roce 2005, kdy vyhrál slavnější Anglický pohár. V případě vítězství může Rosického tým prodloužit sérii bez porážky ve všech soutěžích na dvanáct zápasů.

Londýnský klub se však bude muset vedle Fábregase obejít i bez anglického útočníka Theo Walcotta, který má potíže s kotníkem. V pořádku už by naopak měli být nizozemský útočník Robin van Persie a francouzské duo Laurent Koscielny, Abou Diaby.

Birminghamu možná bude vedle Jiránka chybět i bývalý záložník Arsenalu a Barcelony Alexandr Hleb. Běloruský reprezentant má od utkání Anglického poháru s třetiligovým Sheffieldem Wednesday problémy s kolenem.

Reklama

Související témata: