Hlavní obsah

VIDEO: Rosický se po kritice vytáhl a nebýt zranění, mohl předvést i víc

PRAHA

Po nedělním finále Ligového poháru, které Arsenal s Birminghamem nešťastně ztratil, se na jeho hlavu snesla vlna kritiky. Při tažení jeho týmu za další anglickou trofejí však Tomáš Rosický předvedl, že rozhodně ještě není na odpis. V opakovaném utkání Anglického poháru s Leytonem přihrál na dvě branky a nebýt zranění na začátku druhého poločasu, mohl ze svého umění možná ukázat i víc.

Foto: Toby Melville , Reuters

Tomáš Rosický (vpravo) v souboji o míč s Jasonem Crowem z Leytonu

Článek

Rosický od příchodu do Arsenalu ještě nezískal žádnou týmovou trofej a tak nebyl po prohraném finále Ligového poháru logicky dobře naladěn. "Je pro mě těžké se s tím srovnat. Měli jsme možnost ukončit čekání na trofej, ale znovu se to nepovedlo. Sezóna ale ještě nekončila. Máme dobře rozehrané i jiné soutěže," řekl po víkendu pro klubovou televizi.

A o dva dny později i jeho přičiněním Arsenal úspěšně našlápl k honbě za ziskem Anglického poháru, když v osmifinále roznesl třetiligový Leyton Orient 5:0. Rosický přitom efektně přihrával na první gól Chamakha a další přihrávkou pak pomohl ke zkompletování hattricku Nicklase Bendtnera. Škoda jen, že pro kapitána české reprezentace zápas skončil na začátku druhého poločasu po kolizi s hráčem soupeře.

"Tomáš dostal loktem do hlavy, ale je v pořádku. Byl trochu otřesený, tak jsme jej raději střídali," řekl po zápase trenér Arsenalu Arsene Wenger, který si pochvaloval vysokou výhru. "Byla to ta pravá odpověď na to, co se stalo v neděli. Nedali jsme Leytonu sebemenší šanci."

Reklama

Související témata: