Hlavní obsah

VIDEO: Wenger si oddechl, Rosický měl jen slabý otřes mozku

LONDÝN/ PRAHA

Probůh, už žádná zranění, neboť máme kádr beztak zdecimovaný, modlil se kouč londýnského Arsenalu Wenger, když v opakovaném osmifinále Anglického poháru s Leytonem kulhal otřesený Tomáš Rosický ze hřiště. „Žádná další zranění už si prostě nemůžeme dovolit,“ vysvětloval pak, proč kapitána české fotbalové reprezentace střídal. A očekává, že bude do sobotního zápasu se Sunderlandem v pořádku.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rosický by měl být po malém otřesu mozku v pořádku.

Článek

Londýnské „kanonýry“ čekají náročné dny... V sobotu ligový zápas na domácím hřišti se Sunderlandem, v úterý odveta Ligy mistrů v Barceloně, příští sobotu čtvrtfinále Anglického poháru na Old Trafford proti Manchesteru United. „Obrovský záběr, na který se musíme pekelně soustředit,“ přiznával dánský kanonýr Nicklas Bendtner, který ve středu rozhodl hattrickem partii s třetiligovým Leytonem.

Loňská kalvárie se opakuje

Potíž Arsenalu ovšem spočívá v tom, že se pomalu dostávají do podobné situace, která je limitovala a srážela už v loňské sezóně.

Zraněný Cesc Fábregas leží na trávníku.foto: Reuters/Rafael Marchante

„To z kádru vypadlo šest hráčů, což se samozřejmě projevit muselo,“ připomněl loňskou kalvárii španělský legionář Cesc Fábregas, který je teď na marodce zase. A nizozemský střelec Van Persie s ním, o Fabianskim, Walcottovi a spol. nemluvě.

Rosický? Jen malý otřes mozku

Žádný div, že kouč Arsene Wenger vzývá nebesa, aby se další zranění jeho týmu vyhýbala. V případě Rosického si mohl oddechnout. „Šlo o malý otřes mozku po náhodném úderu loktem. Chvíli to s ním bylo špatné, ale do soboty by měl být v pořádku,“ prohlásil trenér Arsenalu.

Výmluvné gesto kouče Arsenalu Arséne Wengera.foto: Reuters/Darren Staples

V případě Fabregase, s nímž proti Sunderlandu rovněž počítal, si už tak jistý není. „Původně jsem s ním počítal, ale je to přece jen trochu riskantní. V úterý by však mohl v Barceloně v odvetě Champions League nastoupit, i když víc nám řeknou až testy, které Fabregas absolvuje v pondělí,“ zůstává Wenger hodně opatrný.

Wenger: Přestávka nám pomůže

S holandským kanonýrem Van Persiem se však na příští čtyři týdny rozloučil. „Má poškozené zadní kolenní vazy a doktoři mluví o třech až čtyřech týdnech. Naštěstí pro nás přijde po dvou týdnech reprezentační přestávka trvající pomalu čtrnáct dnů. Je pochopitelně vyloučeno, že by Van Persie mohl nastoupit za reprezentaci své země, já jsem však optimistou a věřím, že po této přestávce už v útoku Arsenalu zase vyrukuje,“ netají Wenger, že pauza na konci března mu tentokrát přijde moc a moc vhod.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger by rád viděl Van Persieho zpátky v sestavě.foto: Reuters/Eddie Keogh

Není divu, když jeho tým má letošní sezónu rozehranou skvostně, na čemž ani nedělním prohra ve finále Carlig cupu nic nezměnila. „Samozřejmě. Je totiž něco úplně jiného vyhrát ligu po 38 zápasech a uspět v Carling cupu po pěti šesti utkáních,“ potvrdil trenér kanonýrů, jak moc ho vidina ligového titulu láká. Zvláště teď, kdy Chelsea v dohrávaném duelu Manchester United porazila, takže jeho tým ztrácí na Fergusonův celek United jen čtyři body a má přitom jeden zápas k dobru.

Emirates stadium musí být tvrzí

„I remíza v úterním utkání by nám bývala nahrála, i když se musíme soustředit sami na sebe a své výsledky. Hlavně doma, což jsem řekl už začátkem prosince a teď se to jen potvrzuje. Vždyť od té doby jsme na našem stadionu ztratili body jen remízou s Manchesterem City a proto jsme tak nahoře. A s United hrajeme 1. května o ligové body také na Emirates Stadium,“ naznačil Wenger, jak moc spoléhá na domácí prostředí.

Na přízeň fotbalových nebes také, to se ví. „Bendtner výborně nahradil Van Persieho, Chamakh se také vrátil v pravý čas. Po skvělém startu do sezóny šel v listopadu s formou dolů, ale teď je zpátky. Ale kromě toho je pro nás je ale důležité, aby se nám další zranění vyhýbala, Fábregas a Van Persie mohli zase hrát a byli jsme kompletní,“ netají kouč Arsenalu, že jen s kompletním kádrem a zdravými hráči může v tažení na třech frontách - tedy v Champions League, anglické lize a Ligovém poháru - uspět.

Reklama

Související témata: