Hlavní obsah

Terry by mohl opět být kapitánem anglických fotbalistů

Obránce John Terry by se mohl opět stát kapitánem anglické fotbalové reprezentace. Stoper Chelsea přišel o pásku kvůli aféře s nevěrou, nyní však trenér Fabio Capello zvažuje, že mu ji vrátí.

Článek

Třicetiletý Terry byl zbaven role kapitána loni v únoru, když vyšel najevo jeho románek s dlouholetou přítelkyní někdejšího spoluhráče z Chelsea Wayna Bridge. Ten ve stínu aféry ukončil reprezentační kariéru. Ve funkci Terryho zastoupil Rio Ferdinand, obránce Manchesteru United ale od té doby kvůli zraněním odehrál za Anglii jen čtyři zápasy.

Capello proto nechce, aby se opakovala situace z přípravného utkání v Dánsku, kde jako kapitán nastoupil Frank Lampard, kvůli jeho vystřídání si ale pásku postupně předali ještě Gareth Barry a Ashley Cole.

"Když jsem viděl, jak si hráči předávají pásku a ptají se, kdo je kapitán, tak to mě opravdu naštvalo," citoval italského kouče server BBC. "Po roce v trestu nebylo zrovna tohle to nejlepší, co by měl John Terry vidět. Proto se musím rozhodnout a bude to natrvalo. Ne na jeden zápas," dodal.

Reklama

Související témata: