Hlavní obsah

VIDEO: Torres se za Chelsea konečně trefil. Po 732 minutách! A Stamford Bridge bouřil

LONDÝN

Kdy už se konečně v dresu Chelsea trefí? Podobnou otázku si kladli nejen fanoušci Blues, nýbrž celý fotbalový svět. Španělský forvrad Fernando Torres se po lednovém přestupu z Liverpoolu ne a ne chytit, až v sobotním ligovém duelu proti West Hamu konečně procitl. Do utkání naskočil na závěrečnou čtvrthodinu a po osmi minutách pobytu na hřišti si konečně mohl užít radosti ze vsítěné branky. „Doufám, že je to první z mnoha,“ přeje si Torres, jehož branku diváci na Stamford Bridge ocenili mohutným aplausem.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Chelsea Fernando Torres.

Článek

Chelsea za něj na konci ledna v závěru přestupního termínu vyplatila Liverpoolu astronomických 50 miliónů liber. Jenže Fernando Torres se v jejích barvách spíše trápil. Po svém příchodu sice dostával příležitost v základní jedenáctce, v poslední době ale do zápasů naskakoval spíše z lavičky. Stejně tak jako v sobotu proti West Hamu.

Na hřiště se španělský útočník podíval až na závěrečnou čtvrthodinu, kdy vystřídal Didiera Drogbu. „Někdo si může myslet, že jsem v něj ztratil důvěru, když jsem jej nepostavil od začátku. Samozřejmě není lehké učinit takovéto rozhodnutí. Ale samotnému hráči to může prospět. Třeba v tom, že se dál bude mít na pozoru a zůstane soustředěný,“ vysvětloval kouč Chelsea Carlo Ancelotti, proč Torrese nenasadil hned od úvodní minuty.

Fernando Torres po boku spoluhráče Didiera Drogby.foto: Reuters

A jeho tah se mu dokonale vyplatil. Čtvrt hodiny před koncem za stavu 1:0 pro Blues nahradil Torres na hřišti Drogbu a hned po osmi minutách skóroval. Konečně si tak mohl ulevit, vždyť na gól v dresu Chelsea čekal neuvěřitelných 732 minut! Ve třinácti zápasech vyšel naprázdno…

Ancelotti: Odeď to bude pro Torrese jiný život

„Moje angažmá v Chelsea nezačalo tak, jak jsem si představoval. Ale není lehké přestoupit v lednu, kdy už je tým na sebe zvyklý,“ snažil se Torres omluvit svou střeleckou impotenci. „Stále jsem však dřel a děkuji svým spoluhráčům, že jsem skóroval,“ dodával.

"Asi každý mu ten gól strašně přál. Celou dobu hrával líp, než ukazovala jeho produktivita. I proti West Hamu hrál výborně, sotva vlezl na hřiště. A je dobře, že z něj konečně spadla tíha toho prvního gólu. Pro nás je jen plus, že protrhl smůlu. Věřím, že mu to tam teď bude padat," prohlásil na svém oficiálním webu gólman Blues petr Čech.

Obrovskou radost neskrýval ani trenér Chelsea Carlo Ancelotti. „Každý očekával, že Fernando konečně skóruje, a on skóroval. S tímto gólem se může hodně rychle zlepšovat. Bude to pro něj nový život. Jeho budoucnost v klubu bude počátkem dneška fantastická,“ předpovídá italský trenér po výhře 3:0 nad West Hamem.

Fernando Torres věří, že po premiérovém gólu v dresu Chelsea jeho forma už jen poroste.foto: Reuters

Jakmile Torres v 84. minutě zvyšoval proti West Hamu na 2:0, stadión Stamford Bridge propukl v neskonalý jásot. Snad každý přítomný fanoušek španělskému snajprovi premiérovou trefu přál. „Tak hlasitý Stamford Bridge jsem snad ještě nikdy neslyšel. Radost lidí byla úžasná, byl jsem na to pyšný,“ přiznával Ancelotti.

Drogba chtěl vyběhnout z šatny a slavit na hřišti

„Fanoušci se mnou byli hodně trpěliví. Znepokojený jsem nebyl kvůli sobě, ale právě kvůli nim,“ přiznával se Torres, na kterého bezprostředně po premiérovém gólu naskákal z radosti celý tým. Dokonce o tom uvažoval i Didier Drogba, kterého právě Torres vystřídal. V té době se přitom v šatně sprchoval. „Zrovna jsem byl v šatně a stejně jsem chtěl z ní vyběhnout a taky na něj skočit.“

Čech: Fanoušci gól slavili, jakoby se hrálo finále Ligy mistrů

"Ten řev byl úplně neuvěřitelný. Připomnělo mi to třeba finále Ligy mistrů nebo poslední zápas loňské sezóny s Wiganem, kdy jsme hráli úplně o všechno. Fanoušci byli nadšeni," doplňoval Čech.

A Ancelotti už po Torresově procitnutí přiznal, že se lednová posila nejspíše už v příštím zápase vrátí do základní sestavy. „Myslím, že jeho spojení s Drogbou by mohlo přinést úspěch,“ doufá Ancelotti, že si Drogba s Torresem v nejbližší budoucnosti vyhoví lépe než třeba v osmifinále Ligy mistrů s Kodaní, kdy jejich spolupráce pořádně skřípala.

Reklama

Související témata: