Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal se loučí s vidinou titulu. Gólem v poslední minutě prohrál v Boltonu

LONDÝN

Fotbalistům Arsenalu se dál drolí sen o zisku mistrovského titulu a i v této sezóně tak mohou svěřenci Arsena Wengera nejspíš na zisk některé z cenných trofejí zapomenout. V nedělním utkání 34. kola Premier League totiž prohráli na hřišti osmého Boltonu 1:2 a na vedoucí Manchester United čtyři kola před koncem soutěže ztrácí devět bodů. Kanonýři zůstávají v tabulce na třetím místě tři body za Chelsea. V neděli navíc přišli o jarní neporazitelnost.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Ani gól Robina Van Persieho Arsenalu body nepřinesl

Článek

Ani na lavičce Arsenalu nebyl kvůli zdravotním potížím kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Do sestavy Boltonu se naopak vrátil z Chelsea zapůjčený útočník Daniel Sturrige, který poslal na konci první půle domácí do vedení. Cahillovu střelu ještě odvrátil před brankou Nasri, ale druhý pokus domácích už skončil v bráně. Pro Sturridge to byl po příchodu z Chelsea už sedmý zásah.

Arsenal odpověděl hned po změně stran, když se po spolupráci s Fabregasem trefil Robin Van Persie, který svým sedmým zásahem za sebou na hřišti soupeře vytvořil nový rekord Premier League.

Vyrovnávací branka hosty nabudila a Kanonýři se snažili strhnout vedení na svoji stranu. Studená sprcha však pro ně přišla v devadesáté minutě, když špatně bránili při standardní situaci Boltonu, po níž trefil vítězný gól střídající Cohen.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Bolton - Arsenal 2:1 (38. Sturridge, 90. Cohen - 48. Van Persie).

Reklama

Související témata: