Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal zase zkolaboval. Je to moje vina, smutní Wenger

Ještě nedávno živili naději na triumf ve čtyřech soutěžích, teď nemají nic. Šestileté čekání na cennou trofej v podání fotbalistů Arsenalu bude téměř jistě pokračovat dál. Poslední naděje na zisk mistrovského titulu sfoukl jako svíčku v devadesáté minutě zápasu s Boltonem Tamir Cohen, který tak rozhodl o výhře nad Kanonýry 2:1.

Foto: Reuters

Trenér Arsene Wenger těžce nesl porážku v Boltonu.

Článek

Arsneal přitom k udržení nadějí na zisk titulu nutně potřeboval zvítězit. Jenže nepovedlo se a ze třetího místa nyní ztrácí tým Arsena Wengera na vedoucí Manchester United devět bodů.

“Já sestavuji tým, takže vina je na mojí straně. Vybírám hráče, kteří podle mého mínění předvádí skvělý přístup po celou sezónu,” sypal si popel na hlavu Wenger, který si dobře uvědomuje, že i tato sezóna pro něj skončí bez trofeje.

“Musíme dál bojovat. Ztratili jsme ale příliš mnoho bodů. Celé je to velmi frustrující, protože místo devíti bodů z posledních zápasů máme jen dva. Ale to je příběh celé této sezóny,” povzdechl si Wenger.

Přestože měl Arsenal navrch v držení míče, musel otáčet skóre. Po gólu Van Persieho se zdálo, že by Kanonýři nakonec mohli dosáhnout na vítězství, jenže nestalo se.

“Je těžké prohrávat podobné zápasy. Podívejte se na góly, které jsem dostali, nemůžu z nich hráče vinit. Oni tomu zápasu dali všechno. Cítíme, že máme v týmu potenciál. Když jsme ale v situaci, kdy prostě musíme využít své šance, stále postrádáme vyspělost a zkušenosti, které jsou v těchto situacích klíčové,” pokračoval kouč.

Wenger: V závěru chyběla koncentrace

Wenger si v nadsázce postěžoval, že Bolton měl výkon z nedělního duelu předvést minulý týden v semifinále Anglického poháru, v němž vyhořel se Stoke. Bolton se ale vyšvihl až proti Arsenalu.

“V těchto zápasech prostě nesmíte prohrávat 0:1. Povedlo se nám srovnat a vypracovat si další šance. Fyzicky jsme se hodně vyčerpali a v závěru jsme neměli dost koncentrace, abychm zastavili akci po rohovém kopu,” vysvětlil trenér příčiny porážky.

Po ní zůstává Arsenal v tabulce o tři body za Chelsea. Svému kmenovému klubu pomohl gólem na 1:0 útočník, který z Chelsea v Boltonu hostuje, Daniel Sturridge.

“Udělal jsem Chelsea službu, ale jsem hlavně šťastný, že jsem tady mohl hrát pro tyhle fantastické fanoušky. Po propadáku v minulém týdnu jsme jim chtěli ukázat úplně jiné zaujetí,” radoval se po výhře Sturridge.

Reklama

Související témata: