Hlavní obsah

Klopp se obul do televizní stanice: Můžete za zranění Milnera!

Londýn

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp přisoudil zranění záložníka James Milnera v sobotním ligovém utkání v Brightonu nevhodnému nasazení zápasu a kritizoval kvůli tomu televizní společnost BT Sport. Obhájce titulu hrál od 12:30 místního času, i když ve středu absolvoval zápas v Lize mistrů. Klopp tuto praxi dlouhodobě kritizuje. Jeho tým v tomto režimu hrál už dvakrát a ještě jednou ho to čeká.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp

Článek

Pro čtyřiatřicetiletého Milnera skončil zápas v 74. minutě. Na dotaz reportéra BT Sport Dese Kellyho, zda jde o zranění zadního stehenního svalu, Klopp odpověděl: "Jo, gratuluji."

Kelly se zeptal, zda z hráčova zranění viní jeho osobně. "Ne, ale pracujete pro ně," prohlásil německý trenér. "Hrát po středečním zápase v sobotu ve 12:30 je pro hráče opravdu nebezpečné," uvedl Klopp, jehož tým sehraje v této kombinaci nejvíce zápasů.

S reportérem se pak přeli o to, kdo za to může. Kelly argumentoval, že zástupci Liverpoolu a dalších klubů se na takovýchto vysílacích časech s televizní společností dohodli. Klopp mínil, že atypická sezona s programem nahuštěným kvůli pandemii koronaviru vyžaduje jiný přístup.

Trenér loňského vítěze Ligy mistrů je nespokojený i s tím, že v Premier League už neplatí možnost střídat v zápase pět hráčů místo tří, která byla zavedena po jarní koronavirové pauze ve zbytku minulého ročníku.

"Před týdnem jsme se o tom bavili s trenéry a myslím, že 15 nebo 16 z dvaceti se jich vyslovilo pro pět střídání. Zeptejte se Chrise Wildera, jak se tomu (zraněním) vyhnout. Pořád říká, že jsem sobec. Myslím, že se ukazuje, že sobec je on," uvedl Klopp na adresu trenéra Sheffieldu United, který vystupuje proti znovuzavedení pěti střídání.

"Kdybych dnes mohl střídat pětkrát, stáhnu Andyho Robertsona. Ne aby to pomohlo naší hře, ale abych ho šetřil. Nejde o taktiku, ale o chránění hráčů," řekl Klopp, jehož tým v Brightonu inkasoval v nastavení gól z penalty a remizoval 1:1. Z čela tabulky ho dnes může sesadit Tottenham či Chelsea, které hrají proti sobě.

Reklama

Související témata: