Hlavní obsah

Obránce Clichy přestoupil z Arsenalu do Manchesteru City

MANCHESTER

Francouzský fotbalový obránce Gaël Clichy přestoupil z Arsenalu do Manchesteru City. Třetí tým uplynulé sezony Premier League a vítěz Anglického poháru zaplatil za pětadvacetiletého levého beka podle médií zhruba sedm miliónů liber (asi 188 miliónů korun).

Foto: Albert Gea, Reuters

Gael Clichy v dresu Arsenalu

Článek

Clichy odchází z Arsenalu po osmi letech rok před vypršením smlouvy, poté by o něj londýnský klub mohl přijít bez odstupného. Do Arsenalu přišel v roce 2003 z Cannes a v roce 2004 jako čekatel na šanci za anglickým reprezentantem Ashleym Colem získal mistrovský titul. Ve své době byl v 18 letech nejmladším vítězem Premier League a nyní opouští klub jako poslední pamětník této éry.

V Manchesteru City se Clichy setká s bývalými spoluhráči z Arsenalu Kolo Tourém a Patrickem Vieirou. "Když jsem přišel do Anglie, byli to právě Kolo a Patrick, kteří nade mnou drželi ochranou ruku. Kolo mě vyzvedával doma a jeho manželka mi vařila jídlo. Patrick mi často radil, takže jsem rád, že jsem nyní ve stejném klubu jako oni," uvedl desetinásobný francouzský reprezentant Clichy.

Reklama

Související témata: