Hlavní obsah

Do dvou dnů je Nasri náš. A proti Tottenhamu v neděli nastoupí, tvrdí kouč Citizens Mancini

MANCHESTER

Dočkali se. Citizens vládnou anglické Premier League. Sice jen po dvou odehraných kolech a ještě díky tomu, že jejich slavnější městský rival Manchester United má pondělní večerní zápas s Tottenhamem k dobru, ale i tak vládne na Edihad Stadium spokojenost. Tedy, až na italského kouče ve službách Manchesteru City Roberta Manciniho, jemuž se v nedělním vítězném duelu (3:2) na trávníku Boltonu krajně nelíbilo, že jeho tým dvakrát inkasoval.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

I záložník Arsenalu Samir Nasri jako by gestem naznačoval: Nevím, kde se přestup zadrhl?!

Článek

Chyby v defenzívě, po nichž jeho Citizens dvakrát inkasovali, trenéra Manciniho pořádně vytočily. „Tohle nemůžeme připustit, jsou to chyby, které se pořád opakují,“ zlobil se na své svěřence poté, co jim dali Klasnič a hlavně Davies góly, jimiž domácí Wanderers střetnutí zdramatizovali a drželi hosty v napětí až do závěrečného hvizdu.

„Chceme-li úspěšně zvládnout sezónu, musíme podobným situacím věnovat mnohem větší pozornost a takové chyby nepřipustit,“ opakoval Mancini i po vítězném zápase, jedním dechem však dodával: „Bolton má samozřejmě dobrý tým, ale to neznamená, že nás musel držet v napětí do posledních vteřin.“

Radující se trenér Manchesteru City Roberto Mancinifoto: Reuters/Toby Melville

Italský kouč měl ale pro svůj celek i slova chvály. Hlavně pro Španěla Silvu, Argentince Agüera a někdejšího teplického útočníka Džeka, jenž třetím gólem zápas rozhodl.

„Agüero hrál po celých sedmdesát minut velice dobře a když jsem ho střídal, byl hodně unavený, což je normální. V uplynulých dnech a týdnech toho musel zvládnout hodně. Tévez ještě není stoprocentně připravený, proto šel na hřiště až v závěru, za to Silva zase dokázal, jak fantastickým fotbalistou je. A Džeko rovněž,“ kvitoval výkon svých hvězd.

Navíc Mancini prozradil, že přestup záložníka Nasriho z Arsenalu už je de facto stvrzený. „Nevím, kde se transfer zadrhl a proč ještě nebyl podepsán, ale během nastávajících dvou dnů se tak určitě stane a Nasri bude náš,“ tvrdil Mancini. „Počítám, že v neděli na White Hart Lane už za nás proti Tottenhamu nastoupí.“

Reklama

Související témata: