Hlavní obsah

Rudí ďáblové přehráli Tottenham a dotáhli se na rivala Manchester City

MANCHESTER

Ani mimořádný výkon brankáře Tottenhamu Brada Friedela nestačil Tottenhamu, aby si z hřiště Manchesteru United odvezl nějaký bod. Svěřenci Alexe Fergusona zvítězili i ve druhém utkání Premier League a bodově se dotáhli na vedoucího městského rivala Manchester City. O vítězství 3:0 nad Tottenhamem se brankami postarali Danny Welbeck, Anderson a Wayne Rooney.

Článek

Ani na lavičku Tottenhamu neusedl Luka Modrič, který si chce vydupat přestup do Chelsea. Před domácími diváky se naopak poprvé v utkání Premier League představil brankář David De Gea, který nahradil legendárního Edwina Van der Sara. Nizozemec, který působil v klubu Rudých ďáblů od roku 2005 do loňské sezóny, se zápasu účastnil v čestné lóži.

A musel společně s ostatními fanoušky na Old Trafford přiznat, že mladému Španělovi nechybí sebevědomí. Po patnácti minutách si totiž dovolil udělat ve vápně kličku dotírajícímu Van der Vaartovi. Nizozemec v dresu Kohoutů nakonec brankáře fauloval a od ochozů si tak De Gea vysloužil první potlesk. A ne poslední. V bráně působil proti střelám ofenzivních hráčů Tottenhamu jistě.

Přesto měl mnohem více práce jeho protějšek Brad Friedel, který posadil na lavičku loňskou jedničku Gomese. Americký gólman se zaskvěl zejména po nebezpečné ráně Cleverleyho z hranice šestnáctky. Friedel vytěsnil balón těsně vedle své levé tyče.

Manchester postupem času přebíral nad zápasem kontrolu, Tottenhamu se příliš rychlých brejků nepodařilo dotáhnout do finální koncovky. Po půlhodině hry našel Rooney překvapivým centrem hlavu aktivního Younga, jehož hlavička jen těšně minula vzdálenější tyč.

Góly nasázel Manchester ve druhé půli

Ofenzivní ataky Manchesteru pokračovaly i po přestávce. Ale fotbalisté United se neradovali ani po pohotové ráně Andersona a následné střele Rooneyho. V obou případech se dvakrát vyznamenal Friedel. Po hodině hry však přesto inkasoval. Po centru Cleverleyho se míč snesl na hlavu Welbecka, který střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

O čtyři minuty později mohl na 2:0 navýšit Rooney, který vypálil ze standardní situace přesně k tyči. Brankář hostí byl však na místě a dalším výborným zákrokem vytěsnil míč. Na Friedelovu branku se hrnul útok za útokem. A ačkoliv Američan chytal skvěle, dalšímu inkasování nedokázal zabránit. V 76. minutě poslal Anderson do pokutového území Welbecka. Ten mu patičkou vrátil a Anderson před odkrytou bránou nezaváhal.

O dvě minuty později mohl Tottenham zápas zdramatizovat. Defoe však střelou z voleje pouze orazítkoval tyč. Nakonec ještě jednou uhodilo na opačné straně. Střídající Giggs nacentroval na hlavu Rooneyho, který upravil na konečných 3:0.

Premier League, 2. kolo:
Manchester United - Tottenham 3:0 (61. Welbeck, 76. Anderson, 87. Rooney).

Reklama

Související témata: