Hlavní obsah

Záložník Nasri se upsal Manchesteru City na čtyři roky

MANCHESTER

Přestup fotbalového záložníka Samira Nasriho z Arsenalu do Manchesteru City byl definitivně zpečetěn. Čtyřiadvacetiletý Francouz podepíše v novém klubu čtyřletou smlouvu, Kanonýři za něj podle britských médií získají 25 miliónů liber (zhruba 691 miliónů korun).

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Záložník Samir Nasri mění Arsenal za Manchester City.

Článek

"Pořádně jsem si oddechl, protože jednání mezi kluby trvalo opravdu hodně hodně dlouho. Teď jsem konečně hráčem City, což jsem si přál od začátku," uvedl Nasri, o kterého kouč Roberto Mancini usilovat téměř celé přestupové období.

Manciniho i Nasriho mrzelo, že hráč nemohl s novým týmem absolvovat už přípravu. "Byl jsem z toho zklamaný, protože jsem trenérovi (Wengerovi) říkal, že chci odejít. Chtěl jsem už trénovat s Manchesterem, abych spoluhráče víc poznal," prohlásil.

Dosavadní spoluhráč a zároveň konkurent Tomáše Rosického se stal už čtvrtou letní posilou bohatého anglického celku. Třetí tým uplynulého ročníku Premier League v srpnu koupil také z Arsenalu francouzského obránce Gaëla Clichyho, argentinského útočníka Sergia Agüera z Atlétika Madrid a černohorského beka Stefana Saviče z Partizanu Bělehrad.

Mancini věří, že se mu po doplnění mužstva povede ukončit dlouhé čekání klubu na titul, který získal naposledy v roce 1968. "Nasri je fantastický hráč díky své technice a povaze. Zajímal mě už před pěti lety v Marseille, když jsem vedl Inter Milán. Od té doby se ještě ohromně zlepšil," uvedl kouč.

Manchester City, který má díky majitelům ze Spojených arabských emirátů takřka neomezené prostředky, zaplatil za nové hráče více než 50 miliónů liber.

Nasri opustil Arsenal po třech letech. V minulé sezoně se při zdravotních problémech Céska Fábregase stal ofenzivním tahounem mužstva a dal 15 gólů. Zařazen byl i do ideální sestavy anglické ligy. Celkem za Arsenal odehrál 125 utkání a vstřelil 27 branek.

Reklama