Hlavní obsah

Obránce Grygera se stal definitivně novou posilou Fulhamu

LONDÝN

Fotbalový obránce Zdeněk Grygera definitivně přestoupil z Juventusu Turín do anglického Fulhamu, s nímž ve středu podepsal profesionální kontrakt. Završení přestupu ČTK potvrdil hráčův agent Jiří Müller.

Foto: Petr Horník, Právo

Český obránce Zdeněk Grygera definitivně přestoupil z Juventusu do Boltonu.

Článek

Grygera opouští Juventus po čtyřech letech a po Marcelu Gecovovi se stal druhou českou posilou tohoto anglického klubu. Počátkem minulého týdne absolvoval v britské metropoli zdravotní prohlídku, vyvázal se z kontraktu s italským klubem a dnes podepsal smlouvu v novém působišti.

"Fulham beru jako velkou výzvu, poznám další špičkovou soutěž. Premier League je teď asi nejsledovanější soutěží a mě láká, že budu její součástí. To angažmá by mě mělo obohatit jako hráče i člověka. Poznám jinou mentalitu, naučím se další řeč," řekl ČTK v pondělí fotbalista.

Jeho rozhodnutí urychlila skutečnost, že by nedostával v omlazeném Juventusu tolik šancí, a tak se rozhodl okusit angažmá v třetí zahraniční soutěži. Před Juventusem hrával v Drnovicích, ve Spartě a v Ajaxu Amsterodam. Za národní tým odehrál 65 zápasů.

Grygera bude šestým Čechem v tomto ročníku Premier League. V nejvyšší anglické soutěži už působí Petr Čech (Chelsea), Tomáš Rosický (Arsenal), Roman Bednář (West Bromwich), Radek Černý (Queens Park Rangers) a Gecov.

Reklama

Související témata: