Hlavní obsah

Bývalý anglický reprezentant Sansom onemocněl formou demence

Londýn

Bývalému anglickému fotbalovému reprezentantovi Kennymu Sansomovi byla diagnostikována forma demence. Někdejší obránce Arsenalu či Crystalu Palace byl propuštěn z nemocnice, kde byl hospitalizován od května.

Foto: Sport.cz

Bývalý anglický reprezentant Kenny Sansom onemocněl formou demence.

Článek

"Kenny byl propuštěn a umístěn do jiného zařízení, byl mu ale diagnostikován Wernicke-Korsakovův syndrom, což je typ mozkové choroby a forma demence. Je v počátečním stadiu nemoci, jež je léčitelná. S podporou rodiny a lékařů dělá první kroky na cestě k uzdravení," uvedl Sansomův bývalý klub Crystal Palace.

Nyní dvaašedesátiletý Sansom odehrál mezi lety 1979 a 1988 za anglickou reprezentaci 86 zápasů. Byl mimo jiné účastníkem čtvrtfinále MS 1986 v Mexiku proti Argentině, v němž nedávno zesnulý Diego Maradona vstřelil gól "boží rukou" a poté přidal další branku po úžasném sólu.

O demenci se v souvislosti s anglickými profesionálními fotbalisty začalo znovu mluvit po říjnovém úmrtí mistra světa z roku 1966 Nobbyho Stilese. Krátce poté informovala rodina legendárního Bobbyho Charltona, že tato nemoc byla diagnostikována i jemu.

Reklama

Související témata: