Hlavní obsah

Torres nasměroval Chelsea k výhře, pak však musel pod sprchy. Manchester United jen remizoval

MANCHESTER

Ani v šestém zápase nového ročníku Premier League nenašli fotbalisté Manchesteru City přemožitele, když Everton na domácím stadiónu zdolali 2:0. V tabulce však zůstávají druzí, i když vedoucí Manchester United jen remizoval 1:1 na půdě Stoke City a přišel o první body v sezóně. Skóre má však dál lepší. Chelsea s Čechem v brance zdolala Swansea, ač hrála po vyloučení Torrese celý druhý poločas o deseti. Druhou výhru v sezóně si připsal Arsenal, vítězství vydřel i Liverpool.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Chelsea Fernando Torres s trenérem Andre Villasem-Boasem.

Článek

Manchester City porazil 2:0 Everton, branky obstarali střídající hráči Balotelli a Milner. Svěřenci kouče Manciniho mají na svém kontě šestnáct bodů z osmnácti možných a minimálně do sobotního večera se posunuli do čela soutěže.

V základní sestavě Citizens nechyběli Agüero s Džekem, zejména první jmenovaný hýřil od úvodních minut aktivitou, proti pozorně hrající hostující obraně však výraznější šance dlouho nepřicházely.

Po hodině hry se proto trenér Mancini rozhodl reagovat a Džeka nahradil na hrotu útoku Mario Balotelli. Italský forvard se prosadil hned po osmi minutách, když přízemní střelou z osmnácti metrů překonal gólmana Howarda. O dvě minuty později mohl navýšit skóre Silva, trefil ale tyč.

V závěru Silva míč do sítě protlačil, branka ale kvůli ofsajdu neplatila. V 88. minutě pak znovu Silva vysunul kolmicí střídajícího Milnera, který prostřelil Howarda a uzavřel na konečných 2:0 pro favorita.

Chelsea si poradila i bez vyloučeného Torrese

Druhou výhru v sezóně si připsal Arsenal, který doma porazil Bolton 3:0. Hlavní podíl na tom má Robin van Persie, jenž nejprve v první minutě druhého poločasu otevřel skóre, aby pak dvacet minut před koncem přidal i druhý gól.  Byla to mimochodem jeho stá trefa v barvách Arsenalu.

Hosté dohrávali od 55. minuty bez vyloučeného Wheatera a v samém závěru inkasovali od Songa potřetí. Český reprezentant Tomáš Rosický přišel na trávník v 82. minutě a zahrál si tak po téměř měsíčních problémech s kolenem.

Nezaváhala ani Chelsea, s velšským nováčkem ze Swansea si poradila 4:1. Celý zápas za Blues odchytal Petr Čech, který ve středečním duelu Carling Cupu proti Fulhamu musel po ráně do hlavy střídat. Domácí poslal do vedení po půlhodině Torres, vzápětí navíc přidal druhý gól Ramires. Poté si však Chelsea situaci zkomplikovala, když Torres viděl za tvrdý zákrok na Gowea rovnou červenou kartu a putoval předčasně do kabin.

Jeho spoluhráči si však poradili i bez něj, Ramires, který je jinak svátečním střelcem, nejprve zvyšoval na 3:0, pak sice v 86. minutě překonal Čecha hlavičkou Williams, v nastaveném čase dal však výsledku konečnou podobu Drogba, pro něhož to byla po zranění hlavy první trefa v sezóně.

Liverpool se na výhru nadřel

Z debaklu na Tottenhamu se dokázal oklepat Liverpool, i když o výhru 2:1 nad Wolverhamptonem se musel strachovat až do poslední minuty. Dalglishovi svěřenci šli do vedení v 11. minutě po vlastním gólu Johnsona, který si do sítě srazil Adamovu ránu. Do poločasu se ještě prosadil Suarez, ihned po změně stran však snížil Fletcher. Domácí pak nevyužili řadu vyložených šancí, těsný výsledek ale uhlídali.

Bezbrankovou remízou skončil duel mezi West Bromwichem Albion a Fulhamem, v jehož dresu odehrál celých devadesát minut obránce Zdeněk Grygera. Newcastle zdolal zásluhou hattricku Demby Ba Blackburn 3:1, Tottenham zvítězil 2:1 na půdě Wiganu.

V posledním sobotním utkání uhrálo Stoke City remízu 1:1 s  Manchesterem United, který tak přišel o první body v nové sezóně. Hosté šli do vedení po individuální akci Naniho, za domácí vyrovnával sedm minut po přestávce hlavičkující Crough. Fergusonův tým však přesto díky lepšímu skóre dál vede tabulku.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Anglická fotbalová Premier League, 6. kolo:</strong> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Manchester City - Everton 2:0</strong> (68. Balotelli, 89. Milner), <strong>Arsenal - Bolton 3:0</strong> (46. a 71. Van Persie, 89. Song), <strong>Chelsea - Swansea 4:1</strong> (36. a 76. Ramires, 29. Torres, 90.+4 Drogba - 84. Williams), <strong>Liverpool - Wolverhampton 2:1</strong> (11. vlastní Johnson, 38. Suárez - 49. Fletcher), <strong>Newcastle - Blackburn 3:1</strong> (27., 30. a 54. Ba - 37. Hoilett), <strong>West Bromwich - Fulham 0:0</strong>, <strong>Wigan - Tottenham</strong> 1:2 (50. Diame - 3. Van der Vaart, 23. Bale), <strong>Stoke City - Manchester United 1:1</strong> (52. Crough - 27. Nani).</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: