Hlavní obsah

Tohle čekal málokdo! Petr Čech nastoupí za Chelsea!

Praha
Aktualizováno

Je pravdou, že Petr Čech byl v polovině října zapsán na soupisku A týmu Chelsea a byl připraven naskočit v případě nouze, která by nastala kvůli nákaze koronavirem v týmu, i do soutěžního zápasu v Premier League. Tak brzký restart své kariéry však nečekal možná ani on sám. Už v pondělí nastoupí za Chelsea "U23" proti Tottenhamu.

Foto: Tomáš Třeštík/Sport Invest

Fotbalista Petr Čech

Článek

Big Pete se vrací! Už zítra nastoupí do soutěžního zápasu v Premier League 2 za tým Chelsea U-23, který je záložním týmem Chelsea, proti Tottenhamu, jak uvedl Liam Twomey z deníku The Athletic na svém twitterovém účtu.

Poradce sportovního a technického úseku Chelsea Petr Čech nehrál soutěžní zápas od svého ukončení kariéry v květnu 2019. Stále se ale udržoval v kondici, zejména se oddával své velké vášni, kterou je hokej. Jako golman týmu Guildford Phoenix odchytal několik zápasů.

Český gólman poukazuje, že pondělní duel je součástí předem připraveného plánu.

„Jde o jeden z momentů v sezoně, ke kterému jsme moje zapojení do tréninkového procesu směřovali. Mladý brankář Lucas Bergstrom chytal v sobotu za tým U18 a nechceme riskovat možnost zranění, pokud by chytal dva zápasy během 48 hodin. Karlo Žiger je v bublině A týmu, a jelikož hrajeme v úterý na hřišti Wolves, nechceme ho vyndávat, protože v případě potřeby by si již nestihl udělat covid-19 test nutný k návratu," vysvětluje Čech prostřednictvím agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

"Já jsem v každém případě nouzové řešení, ale jsem připraven. Navíc jsem od finále Evropské ligy v Baku nehrál, takže je i pro mě výhoda, že odehraji jeden zápas a budu lépe připravený pro případ, že bych musel nastoupit za první tým," dodává Čech.

Možný start v Premier League?

Klub tedy věří, že by se Čech měl před případným ostrým startem v Premier League rozehrát v nějaké nižší soutěži a proč ne právě v týmu do 23 let. V juniorce Arsenalu se například rozehrával i Tomáš Rosický v roce 2016 po dlouhém zranění stehenního svalu.

Čech pravidelně trénuje se seniorským týmem Chelsea od chvíle, kdy tým začal uvažovat o jeho zápisu na soupisku. Předzápasových tréninků se však ještě neúčastnil. V akci byl především během mezinárodních přestávek, kdy stálí golmani měli reprezentační povinnosti.

Chelsea tedy stále tvrdí, že Čech figuruje na soupisce spíše jen jako nouzové řešení, ale kdo ví, zda jeho start v Premier Legue 2 nepředznamenává jeho ostrý strart v anglické nejvyšší lize.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: