Hlavní obsah

Ani láska Téveze a Maradony nepřiměje útočníka přestoupit do Emirátů

Chovají k sobě národní lásku, jak je tomu u jižanských typů pravidlem. Nechtěný útočník Manchesteru City Carlos Tévez však s největší pravděpodobností do týmu Al Wasl, který trénuje Diego Maradona, nepřestoupí. Na vině jsou příliš vysoké finanční požadavky sedmadvacetiletého forvarda.

Foto: dailymail.co.uk

Diego Maradona (vlevo) a Carlos Tévez

Článek

Na Téveze zanevřel kouč City Roberto Mancini, když v utkání Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov odmítl útočník střídat. Argentinci se nelíbilo, že začal zápas pouze mezi náhradníky. Jasným gestem dal najevo, že na trávník nepůjde. A Mancini dal stejně jasně najevo, že s ním už nepočítá. „Pokud nějaký hráč dostává spoustu peněz za to, že hraje za Manchester City Ligu mistrů a pak odmítne nastoupit, tak pode mnou hrát už nebude. Nikdy," řekl doslova Mancini.

Trenér Manchesteru City Roberto Manchinifoto: Reuters/Phil Noble

Tévez tak hledá nové angažmá. O služby průrazného forvarda má zájem několik klubů - brazilský Corinthians, londýnský West Ham a v posledních dnech se ozval také velký Tévezův vzor a přítel Diego Maradona, který od května vede Al Wasl - tým ze Spojených arabských emirátů. „Tévez je velmi drahý a právě teď máme rozpočet na zhruba pět procent jeho požadavků,“ citoval Maradonovo postesknutí Daily Mail.

Téveze si skutečně jen tak někdo dovolit nemůže. Nejvážnějším kandidátem tak zůstává Real Madrid. Kouč Bílého baletu José Mourinho Tévezovo ofenzivní umění dlouho obdivuje a bohatý tým z hlavního španělského města by byl schopen Argentincovy služby zaplatit.

Carlos Tévez už nechce vysedávat na lavičce fotbalistů Manchesteru City.foto: Reuters/Phil Noble

Ještě ale není ruka v rukávě. Manchester City by za hvězdného útočníka vyinkasoval nejméně 35 miliónů liber. Mluví se však i o 50 miliónech. Tévez je navíc královsky placený - za týden si vydělá 250 tisíc liber. A největší hvězda královského celku - Cristiano Ronaldo - se „spokojí“ s platem o 50 tisíc nižším. Podle informací některých britských médií by Citizens byli ochotni Téveze vyměnit za Angela Di Máriu, aby byly finanční požadavky nižší.

Přestupové okno už je však v celé Evropě uzavřené. Tévez tak zatím vyjednává pouze o hostování, o jeho přestupu se rozhodne nejdříve v lednu.

Reklama

Související témata: