Hlavní obsah

Manchester City povede s Tévezem disciplinární řízení

MANCHESTER

Argentinského fotbalistu Carlose Téveze čeká v Manchesteru City disciplinární řízení kvůli údajnému porušení smlouvy. Sedmadvacetiletý útočník prý odmítl nastoupit jako střídající hráč do zářijového utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov (0:2). Tévez to popírá a tvrdí, že jde o nedorozumění.

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru City

Článek

Tévez byl na dva týdny suspendován a vedení klubu se pustilo do vyšetřování události. Ve čtvrtek se hráč může znovu zapojit do tréninku mužstva, hrozí mu však další trest. Podle britských médií může přijít o dva týdenní platy, což by v jeho případě činilo celkem 400.000 liber (přes 11 milionů korun).

Trenér Roberto Mancini označil po incidentu Tévezovo chování za nepřijatelné a uvedl, že bývalý kapitán v týmu skončil. Argentinec se za nepříznivého stavu 0:2, který dvěma brankami zařídil mnichovský kanonýr Mario Gómez, prý odmítl jít na začátku druhého poločasu rozcvičovat s ostatními náhradníky. Mancini proto na hřiště poslal záložníky Milnera, De Jonga a beka Kolarova, místo aby posílil útočné snažení týmu.

Podle Téveze to bylo nedorozumění. Rozcvičovat se prý nešel proto, že byl už dříve a cítil se být dostatečně připraven. Z jeho televizního rozhovoru po utkání se také zdálo, že se s Mancinim dostal do sporu, ale fotbalistův poradce později uvedl, že tlumočník hráčova slova špatně překládal.

Reklama

Související témata: