Hlavní obsah

Tottenham porazil v londýnském derby Fulham

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu porazili v londýnském derby Fulham na jeho hřišti 3:1 a v anglické lize zvítězili posedmé z posledních osmi utkání. Spurs úspěšně zvládli první utkání Premier League bez trenéra Harryho Redknappa, který odpočívá po operaci srdce.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp mohl být po derby spokojený

Článek

Na stadionu Craven Cottage začali lépe hosté. Baleova střela se už v desáté minutě odrazila od obránce Chrise Bairda do vlastní branky. V nastaveném čase pak zvýšil po individuální akci záložník Aaron Lennon.

Těsně poté si po střetu s Garethem Balem poranil koleno obránce Fulhamu Zdeněk Grygera a po dlouhém ošetřování musel být ze hřiště odnesen na nosítkách s kyslíkovou maskou. Další český hráč Marcel Gecov nebyl ani na lavičce.

Po přestávce se domácí výrazně zlepšili a v 57. minutě z velkého tlaku vyrovnali. Do vlastní branky zamířil také francouzský stoper Younes Kaboul. Fulham v dalších minutách dominoval, ale nedokázal překonat výborného brankáře Brada Friedela. Až v páté minutě nastavení pak pojistil výhru Tottenhamu třetím zásahem střídající útočník Jermain Defoe.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Wolverhampton - Wigan 3:1 (31. O'Hara, 55. Edwards, 66. Ward - 42. Watson), Bolton - Stoke 5:0 (23. a 73. Eagles, 61. a 82. Klasnič, 2. K. Davies), Fulham - Tottenham 1:3 (57. vlastní Kaboul - 10. vlastní Baird, 45.+1 Lennon, 90.+5 Defoe).

Reklama

Související témata: