Hlavní obsah

Chelsea vyšetřuje své fanoušky kvůli rasismu

LONDÝN

Fotbalová Chelsea zahájila vyšetřování svých vlastních fanoušků kvůli údajným rasistickým pokřikům na adresu hráče tmavé pleti Daniela Sturridge. Minimálně jeden z dobře situovaných příznivců londýnského klubu prý urážel mladého útočníka 1. listopadu během zápasu Ligy mistrů v Genku.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalisté Chelsea oslavují gól

Článek

Podle listu Daily Mail upozornil klub na nevhodné chování příznivce jiný fanoušek Chelsea, který pokřiky zaslechl. "Už přivádějí opici," hulákal údajně jeden z mužů ze zhruba třísetčlenné skupiny vlivných fanoušků a zástupců sponzorské firmy Samsung.

"Bereme tuhle stížnost velmi vážně a spolupracujeme s příznivci a policií na tom, abychom identifikovali ty, kteří se na tom podíleli," uvedl dnes klub v tiskovém prohlášení.

Chelsea už v souvislosti s utkáním v Genku vyšetřuje jiný incident, kdy část fanoušků skandovala "Antone Ferdinande, víš, co jsi zač". Byla to jejich reakce na to, že hráč QPR Ferdinand obvinil po vzájemném utkání kapitána Chelsea Johna Terryho z rasismu. Podle fanouška, jenž si stěžoval na urážky Sturridge, se tentýž muž zapojil i do pokřiků na Ferdinandovu adresu.

Reklama

Související témata: